18 / 05 / 2024

çözüm sürecinin yatırım etkisi

çözüm sürecinin yatırım etkisi

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Ercan Uygur,Çözüm sürecinin özellikle hem o bölgedeki yatırımları olumlu etkileyeceğini, hem de belirsizlikleri ve riskleri azalttığı için bu durumun mutlaka ekonomiye yansıyacağını belirtti..

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

Uzun süredir yatırımcısını güldürmeyen hisseler! Eğer sizin de elinizde bu hisselerden varsa aman dikkat!

Sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da uzun süredir yatırımcısını güldürmeyen hisseler de yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte o hisseler...

Mert Başaran elinde dolar tutanları kırmızı kodla uyardı: Dolar yatırım aracı değil!

Ekonomist Mert Başaran elinde dolar tutan yatırımcıları uyararak doların bir yatırım aracı olmadığını söyledi.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

S Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

S Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Kağıthane'de 65 milyon 272 bin 550 TL sermaye bedeli ile Ahmet Sari tarafından kuruldu.

Arsa yatırımı 2023 yılının yıldızı oldu! Bu sene yatırımcılar en çok arsa aldı!

Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral, 2023 yılında yatırımcıların en çok arsaya yatırım yaptıklarını açıkladı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Altını olanlara bir çeyrek bile bozdurmayın uyarısı geldi! Altın o rakamla bir rekor daha kıracak!

Altın piyasalarındaki dalgalanmalar hız kesmeden sürerken yatırımcılar da güncel fiyatlar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre altını olanlara bir çeyrek bile bozdurmayın uyarısı geldi. İşte detaylar...

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarının düştüğü ve düşüşlerin devamının geleceğini söyleyerek yatırımcılara kötü haberi verdi.

Gümüş tam 5 yıl boyunca aralıksız kazandıracak! Uzman isim rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda gümüşün dalgalanması yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Ekonomi yazarı Barış Soydan ise gümüşün 5 yıl boyunca kazandıracağını söyleyerek yatırımcıların içini rahatlattı. 

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, yeni hükümetin Ortodoks politikalara dönüş sinyalinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade etti. Ulu, “Türkiye bir süredir yatırımcıların radarında. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

çözüm sürecinin yatırım etkisi Haberi

çözüm sürecinin yatırım etkisi

Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Ercan Uygur. çözüm süreci'nin ekonomiyi ve yatırımları olumlu etkilediğini belirterek. "Bölgenin kalkınması, ülkenin kalkınmasını etkiliyor. Türkiye'deki bu belirsizliğin azalması, terör olaylarının sona eriyor olması, tabii sermaye hareketlerini, turizmi, yatırımları hep olumlu etkiler dedi. Uygur, yaptığı açıklamada çözüm sürecinin ekonomiye yansımalarının olduğunu belirterek. ekonomiyi ve ekonomik karartan olumlu etkilediğini söyledi. 


'DAHA ÇOK YATIRIM BEKLİYORUZ'


Ekonomide kıpırdanma olduğunu anlatan Uygur. "Çözüm süreci özellikle hem o bölgedeki yatırımları olumlu etkiler, hem de bu belirsizlikleri, riskleri azalttığı için mutlaka ekonomiye olumlu yansıyor. Yatırım kararı, hatta üretim karan risksiz ortamlarda, belirsizliğin az olduğu ortamlarda daha güçlüdür. Daha çok üretim, daha çokyatınm beklenir. Nitekim bu tür göstergeler var" diye konuştu. 


'ARTI YÖNDE ETKİLEYECEK'


Bölgenin kalkınmasının ülkenin kalkınmasını etkilediğini belirten Uygur. "Türkiye'deki bu belirsizliğin azalması, terör...