08 / 05 / 2024

Erdoğan açıkladı uzmanlar uyardı: O fiyata ev bulmak artık hayal olabilir

Erdoğan açıkladı uzmanlar uyardı: O fiyata ev bulmak artık hayal olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut finansmanı açıklaması sektörde duran dinamikleri yeniden harekete geçirdi. Fiyatı 2 milyona kadar olan konutlar için 10 yıl vadeli 0,99 faizle kredi verileceğinin açıklanması "zam" düğmesinin aktif hale gelmesine neden olabilir.



ALT GELİR GRUBU EV FİYATLARI 2 MİLYON TL'Yİ AŞABİLİR

İlk pakette, ilk kez konut alacaklara 2 milyon TL’ye kadar değere sahip birinci el satın almalar için, 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizle kredi verileceği açıklandı. Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 1 milyon 114 bin 20 TL, bu rakam İstanbul için 1 milyon 624 bin 560 TL. Fakat bölge bazında ortalama konut fiyatlarının çok daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Örneğin İstanbul Sarıyer’de ortalama konut fiyatı 4 milyon 640 bin TL, Beşiktaş’ta 4 milyon 591 bin 800 TL, Beykoz’da 4 milyon 302 bin 452 TL, Kadıköy’de 3 milyon 87 bin 585 TL, Bakırköy’de 2 milyon 899 bin 60 TL, Adalar’da 2 milyon 270 bin 430 TL. Dolayısıyla, hem 2 milyon TL’nin belirli bölgeleri kapsam dışı bırakacağı, hem de paketten sadece ilk defa konut alacakların birinci el satın almalarda faydalanabileceği için bu paketin sektöre katkı sağlayacağını düşünmekle beraber etkisinin diğer 2 pakete göre daha düşük olacağını düşünüyorum. Bu pakette oluşabilecek diğer risk ise hali hazırda 2 milyon TL altında fiyatlı konutların fiyatlarının yükselmesi olacaktır.

Konut kredisi 0,99 faizle kaç lira para çekilirse bankaya kaç para geri ödeme yapılıyor! Hesap dudak uçuklattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

TOKİ binlerce ucuz konut için düğmeye basıyor! Ev sahibi olmak için tarihi fırsat

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Benzine yüksek dolar zammı geliyor! 'Ben hep 50 liralık alıyorum' tarih olacak

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön