27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: 90 bin ev yıkılacak!

Erdoğan Bayraktar: 90 bin ev yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de kentsel dönüşümünün yeniden başlayacağını belirtti. 90 bin evin yıkılacağını belirten Erdoğan Bayraktar hak sahiplerinin almış oldukları bağımsız bölüm sayısına göre borçlandırıldığını belirtti...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi kampüsünde yaptıracağı yurt için düzenlenen temel atma törenine katılan Bayraktar, kentsel dönüşüm konusunda şunları söyledi: "17 Ağustos 2013'de Bursa Yıldırım'da, Türkiye'de 45 vilayete başlatılacak kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacağız. 90 bine yakın konutun yıkımı yapılacak. Bu en büyük adımlarımızdan biridir. Kentsel dönüşümü afet odaklı, afet eksenli olarak tüm Türkiye'de seferberlik haline getirdik. 20 yılda 6.5 milyon riskli konutu dönüştüreceğiz. Artık vatandaşlarımız yapıların depreme dayanıklı olup olmadığı yönünde başvurulan oluyor. Bu başvurular yaklaşık 30 bini buldu." TOKi: Muş'ta hak sahiplerinin rızasını aldık Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Muş Merkez Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Ermeni evlerinin yıkıldığı iddialarını yalanladı. İdare hak sahiplerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Hak sahipleri ile görüşmeleri 4 Haziran-7 Ekim 2012 ve 4 Şubat-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirdik. 


Görüşmeler neticesinde proje alanında yer alan 349 hak sahibinden yüzde 85'i ile sözleşme imzalandı. Hak sahipleri almış oldukları bağımsız bölüm sayısına göre borçlandırıldı.


Bugün


Geri Dön