03 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: İmar kanunlarımız ihtiyaçlara cevap vermiyor!

Erdoğan Bayraktar: İmar kanunlarımız ihtiyaçlara cevap vermiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni bir imar kanunu ile Türkiye’de düzenli yapılaşma sağlanabileceğini söyledi. Bayraktar, “Bizim imar kanunlarımız fena değil ama Türkiye’nin bugünkü ihtiyaçlarına cevap veremiyor" dedi...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni bir imar kanunu ile Türkiye’de düzenli yapılaşma sağlanabileceğini söyledi. Bayraktar, “Bizim imar kanunlarımız fena değil ama Türkiye’nin bugünkü ihtiyaçlarına cevap veremiyor. İnşallah yeni bir imar yasası, imar kanunu da önümüzdeki dönem çıkarabilirsek Türkiye’de yine bir yapılanma düzeni, ahenkli bir yapılaşma düzeni için de gayret edeceğiz.” dedi.


Bakan Bayraktar, Bağcılar’daki Holiday Inn İstanbul Airport Otel’de düzenlenen Malatyalı İşadamları Derneği’nin programına katıldı. Programa Bakan Bayraktar’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda Malatyalı işadamı iştirak etti.


Programda konuşan Bakan Bayraktar, ”Devlet sektörü, devletin kendi ana görevi olan denetim mekanizmalarını işletirken, kırmadan dökmeden ve yardım ederek bu görevini yerine getirmesi ve özel sektöre lojistik destek sağlaması lazım. Ruhsatlarda, yapı ortamını, yatırım ortamını iyileştirmede hizmet görevini çok iyi yapmalı. Ama denetim de sıkı yapılmalı. Hem denetleyeceğiz hem de özel sektöre yardımcı olacağız. Türkiye daha çok gelişecek.” ifadelerini kullandı.


Türkiye’deki yapılaşma sorununa değinen Bayraktar, “Seçim oldukça Türkiye olgunlaşıyor. Türkiye’de 30 büyükşehir oldu. Türkiye’nin bütünleşmesinde, imar hareketleri oluşmasında çok ciddi katkıları olacak. Bizim imar kanunlarımız fena değil ama Türkiye’nin bugün ki ihtiyaçlarına cevap veremiyor. İnşallah yeni bir imar yasası, imar kanunu da önümüzdeki dönem çıkarabilirsek Türkiye’de yine bir yapılanma düzeni, ahenkli bir yapılaşma düzeni için de gayret edeceğiz. Türkiye’de yapı sektörü maalesef, şehirlerimiz adeta kamplaşma şeklinde yapılaşma oldu. Kötü bir yapı stoğumuz var. Yaklaşık 6 buçuk milyon konutumuz deprem fay hattı üzerindedir. Bunları yenilememiz lazım. Bir doğal afet olduğunda çok ciddi can kayıpları oluyor. Bizim modern dünyadaki ülkelerin yakaladığı depremden zarar görmeme olgusunu bizim de artık yakalamamız lazım.” şeklinde konuştu.


Kübra Kara/Cihan


Geri Dön