28 / 04 / 2024

Erkan Yaşacan: İzmir riskli yapıda İstanbul'dan sonra ikinci sırada!

Erkan Yaşacan: İzmir riskli yapıda İstanbul'dan sonra ikinci sırada!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşümde İzmir'in riskli yapıda İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir  Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşümde İzmir'in riskli yapıda İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi. 6306 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin ardından her gün İzmir'de ortalama 20 ila 25 civarında ailenin kendi yaşadıkları binalar için kentsel dönüşüm başvurusunda bulunduklarını hatırlatan Yaşacan, "İzmir'de şu an 734 binada riskli yapı tespiti gerçekleşmiş durumda. Bu binaların içinde 2 bin 298 tane bağımsız bölüm var. Yani 2 bin 300 aile diyebiliriz. Bu aileler yeni konutlarına kavuşacak" dedi. 


'BÜYÜK SES GETİRDİ' 

Kadifekale Heyelan Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların  TOKİ  tarafından Uzundere'de inşa edilen 3080 daireden oluşan toplu konutlara yerleştirildiğini belirten Yaşacan, "TOKİ, Uzundere'de 3 bin 80 konut yaptı. 

Bu da büyük ses getirdi. Şu an İzmir'de 4 bin bina, bireysel olarak vatandaşların kendi başvuruları ile gerçekleştiriliyor. Karabağlar'da 540 hektarlık alanda inşallah 2014'ün ilk çeyreğinde vatandaşlarımız, temel atma törenlerini görecek. Kimseyi yerinden, yurK dundan etmeden, 'Önce binalarımızı yapalım. Binalarımızı ortaya çıkartalım. Vatandaşlarımız t. gelsinler, baksınlar. Beğenen beğensin. Beğenenler konutların içine yerleşsin ve burada dönüşümün ilk etabına başlansın' amacı içinde olacağız" dedi.



Sabah Egeli


Geri Dön