28 / 04 / 2024

Erzurum'daki atıl bina yıkılıyor!

Erzurum'daki atıl bina yıkılıyor!

Erzurum’da bir dönemler Aziziye Araştırma Hastanesi ismiyle hizmet veren devasa yapı yıkılıyor.



Erzurum’da bir dönemler Aziziye Araştırma Hastanesi ismiyle hizmet veren ve 10 seneden fazla bir süredir de atıl halde bulunan devasa yapının yıkım çalışmaları devam ederken, binanın adeta yılan hikâyesine dönüşen yıkım sürecini başlatan kişi de, ErzurumBüyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, seneler önce boşaltılan ve yıkım süreci içinde defalarca el değiştiren hastane binası, üzerine kurulduğu 111 bin metrekarelik araziyle beraber en son olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilmişti. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, söz konusu yapının fiziki açıdan olduğu kadar, burada cereyan eden çeşitli olaylar yüzünden artık çevre sakinlerini de rahatsız etmeye başlamasıyla beraber Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile temaslarını hızlandırmış ve binaların yıkım ihalesinin bir an önce yapılmasını sağlamıştı. Başkan Mehmet  Sekmen’in yoğun temas ve girişimleri sonucunda yıkım ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılan hastane binasında söküm çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Mülkiyeti tamamen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan binadaki yıkım çalışmalarının hızla sürdüğünü dile getiren Başkan Mehmet Sekmen, “Depreme dayanıklılık testinden geçemediği ve taşıyıcı kolonları çürüdüğü için yıllar önce boşaltılan bu bina, şehirde artık rahatsızlık verici bir hüviyete bürünmüştü. Binayla ilgili nasıl bir tasarrufta bulunulacağı bir türlü netlik kazanmadığı gibi, yapıda cereyan eden olumsuz bir takım hadiseler de, vatandaşlarımızı tedirgin eder bir boyuta ulaşmıştı. Biz de bu süreçte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile sıkı bir temas halinde kaldık ve bu yapının bir an önce yıkılması gerektiğine vurgu yaptık. Süreç sonunda şehrimiz hem yıllardır süregelen bir görüntü kirliliğinden kurtulmuş olacak, hem de o bölgede yaşayan vatandaşlarımız rahat bir nefes almış olacak” diye konuştu.


Geri Dön