28 / 04 / 2024

Esenler'de kentsel dönüşüme özel sektörün de eli değecek!

Esenler'de kentsel dönüşüme özel sektörün de eli değecek!

27 Eylül Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Esenler Bedelediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da katılımıyla kentsel dönüşümün başlangıcı için tören yapılacak. ..



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Esenler Havaalanı Mahallesi'nden başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarına özel sektör de dahil oldu. Esenler Belediyesi'nin "Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın" sloganı ile yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk etapta özel teşebbüs eliyle 5 ayrı projeyle 859 daire yapılacak. 


TEMELİ BAKAN ATACAK 


Bu hafta cumu günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katılımıyla tören gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Göksu, Esenler'de yürüttükleri kentsel dönüşüm projeleri ile bir taraftan mülkiyet sorunlarını çözdüklerini, diğer taraftan da donatı standartları ve yapı kalitesi yüksek yaşanabilir kentsel mekânlar oluşturduklarını belirtti. 


Göksu, "Bölgemizde 1 kilometrekareye 68 bin kişi düşüyor. İstanbul'daki ortalamanın 5 katı nüfusa sahibiz. Şu anda kentsel dönüşüm, özel teşebbüsün de devreye girmesi ile ilçemizde büyük bir ivme kazandı. Konutlar hak sahiplerine teslim edildikçe vatandaşlar sürekli belediyeye gelip 'Başkanım bizim binayı da dönüşüm projesine dahil et' diyor. 10 yılda konutların yüzde 30'u yenilenecek" dedi. 


Sabah


Geri Dön