29 / 04 / 2024

Esenler’de Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik Paneli düzenlendi!

Esenler’de Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik Paneli düzenlendi!

"Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik" panelinde mimar, hukukçu ve akademisyenler, Esenler’de sürdürülebilir kentsel yaşam pratiği için yaptıkları çalışmaları anlattılar.



Esenler Belediyesi Şehir ve Düşünce Merkezi bünyesinde bu yıl hayata geçirilen "Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik" atölyesinin sonuçları düzenlenen bir panelde kamuoyu ile paylaşıldı. Esenler Belediyesi Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ile alanlarında uzman mimar, hukukçu, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.


ESENLER’İ GÜZELLEŞTİRME ÖNERİLERİ

Panelde Esenler ve Esenlerli vatandaşlar üzerinde yapılan sosyal doku analizleri ile toplumsal cinsiyet ve mekan ilişkisi ile kamusal alan odaklı analizlerin sonuçları anlatıldı. Ayrıca şehir ve ağaç ilişkisi değerlendirilerek Esenler’de kent dokusuna uyumlu güzelleştirme çalışmaları önerileri getirildi. Esenler’de sürdürülebilir kentsel yaşam pratiği için her biri alanında uzman mimar, hukukçu ve akademisyenler söz aldı. Esenler’in kent kimliğini belirleme ve yönlendirme açısından büyük önem taşıyan panelde elde edilen sonuçlar, ilçedeki yerel yönetimlere de sunuldu. Panelin sonunda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, panelistlere birer plaket takdim etti.


KİTABI ÇIKACAK

Araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya geldiği toplantılardaki tartışma notları ve bilgiler derlenerek yayına hazırlanacak. Atölyenin çalışma ve araştırma sonuçlarının kitap haline getirilerek, “Dost Kentler” başlığında yönerge olarak yerel yönetimlere sunulması planlanıyor.


Hürriyet



Geri Dön