30 / 04 / 2024

Esenyurt’ta Necmi Kadıoğlu Vakfı’na tahsis edilen arsaya tepki geldi!

Esenyurt’ta Necmi Kadıoğlu Vakfı’na tahsis edilen arsaya tepki geldi!

Eski belediye başkanı AKP'li Necmi Kadıoğlu’nun vakfına tahsis edilen 25 dönümlük arsada basın açıklaması yapan Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği üyeleri, arsa hakkında, “Bu arsa Esenyurtlu çocukların okul alanıdır!” dedi… 



Mülkiyeti Esenyurt Belediyesi’ne ait olan 25 dönümlük arsa sekiz yıl önce eski başkan Necmi Kadıoğlu’nun vakfına tahsis edilmişti.

Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği üyeleri, arsanın tekrardan Esenyurt halkına kazandırılması için arsa alanına giderek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği üyeleri, arsaya “Lise Kampüs Alanı” yazılı bir tabela yerleştirdiler.

Evrensel’in haberine göre, arsa için başkanlığa vakıftan geri alınması için sunulan başkanlık teklifi, meclis üyeleri tarafından kabul edilmemişti. Arsa Necmi Kadıoğlu’nun  vakfına kalmıştı.

Esas-Der üyesi Murat Doğan’ın açıkladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “Çocuklarımızın geleceği için toplandık”

“Bugün burada Esenyurt için, Esenyurtlu çocukların geleceği için toplandık. Çocuklarımızın geleceği için çok önemli olan üzerinde bulunduğumuz bu arsa, birileri tarafından yağmalanmak, yok edilmek isteniyor. Esenyurtlular olarak, bu arsanın yutulmasına izin vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz.

“Yeni okul alanlarına ihtiyacımız var”

“Özellikle son on yılda önü açılan yapılaşmayla beraber Esenyurt, İstanbul’un nüfus açısından en kalabalık ilçesi haline geldi. TÜİK’in 2018 verilerine göre ilçemizde 0-9 yaş arasında 160 bin çocuk yaşamakta. Ortalama her dört yılda bir yaklaşık 40 bin çocuğumuz eğitim hayatına katılmakta. Hafta içinde yapılan Esenyurt Belediye Meclisi’nde verilen son bilgilere göre sınıf mevcudiyetlerimizin 50-60’lara çıktığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Yapı stoğu fazlalığı nedeniyle hızla göç almaya devam eden ilçemizde, yeni okullara ve yeni okul alanlarına ihtiyacımız var. Durum bu iken üzerinde bulunduğumuz 25 dönümlük bu arsa iki kişinin çıkarına kurban edilmek isteniyor.”

 


Geri Dön