29 / 04 / 2024

Esenyurt'u Eyüp Sultan diye Arap yatırımcılara sattılar!

Esenyurt'u Eyüp Sultan diye Arap yatırımcılara sattılar!

Yabancıların Türkiye'de yatırım yapmasına imkan tanıyan koşulların da gelişmesiyle birlikte mütekabiliyet Yasası’ndan sonra Türkiye’de yatırım yapan Araplara Esenyurt’u ‘Eyüp Sultan’, Küçükçekmece’yi ise ‘Boğaziçi’ diye sattılar.



Ya­ban­cı­la­ra em­lak sa­tı­şı­nın önü­nün açıl­ma­sı­nın ar­dın­dan, ya­ban­cı em­lak müş­te­ri­le­ri­nin Tür­ki­ye­’ye il­gi­si her ge­çen gün ar­tı­yor. Bu du­ru­mu fır­sa­ta çe­vir­mek is­te­yen ba­zı em­lak­çı­la­rın ise Arap ya­tı­rım­cı­la­ra Esen­yur­t’­aki ko­nut­la­rı, “Bu­ra­sı Eyüp Sul­ta­n”, Kü­çük­çek­me­ce Gö­lü­’nü gö­ren ko­nut­la­rı ise, “Bo­ğa­zi­çi man­za­ra­lı­” di­ye sat­tı­ğı öğ­re­nil­di.


İs­tan­bul re­vaç­ta


Mü­te­ka­bi­li­yet Ya­sa­sı­’nın yü­rür­lü­ğe gir­me­siy­le bir­lik­te ya­ban­cı­la­rın Tür­ki­ye­’den em­lak sa­tın al­ma­la­rı­nın önü açı­lır­ken, İs­tan­bul Arap ya­tı­rım­cı­la­rın en çok rağ­bet et­ti­ği yer ol­du. Ko­nut edin­me ha­ya­li ile Tür­ki­ye­’ye ge­len or­ta se­vi­ye­de­ki Arap ya­tı­rım­cı­lar, “fır­sat­çı em­lak sim­sar­la­rı­”nın tu­za­ğı­na dü­şüp ha­yal kı­rık­lı­ğı ya­şar­ken, Arap Ül­ke­le­ri Gay­ri­men­kul Ya­tı­rım­cı­la­rı Der­ne­ği olum­suz­luk­la­rın önü­ne geç­mek için yo­ğun ça­lış­ma ya­pı­yor. Der­nek Baş­ka­nı Ab­dul­lah Çift­çi, olum­suz du­rum­la­rı or­ta­dan kal­dır­mak için em­lak reh­be­ri ha­zır­la­dık­la­rı­nı be­lir­tir­ken, Türk gay­ri­men­kul fir­ma­la­rı­nın ko­nut sa­tar­ken so­run ya­şa­ma­sa­lar da sa­tış stra­te­ji­le­ri­nin so­run­lu ol­du­ğu­nu söy­le­di.


Ab­dul­lah Çift­çi, 1 mil­yon e-ma­il ad­re­sin­den olu­şan ad­res por­ta­lı­na sa­hip ol­duk­la­rı­na dik­kat çe­ker­kek, ko­nut alır­ken dik­kat edil­me­si ge­re­ken ko­nu­la­ra iliş­kin uya­rı amaç­lı e-ma­il­ler gön­der­dik­le­ni ifa­de et­ti.


Ha­sel Gay­ri­men­kul Da­nış­man­lık Em­lak Uz­ma­nı İlk­nur Boz­kurt ise, Esen­yurt, Bah­çe­şe­hir, Is­par­ta­ku­le ile Ka­ya­şe­hir böl­ge­le­rin­de ak­tif ça­lış­tı­ğı­nı be­lir­te­rek,”Sek­tö­rü­müz­de­ki ba­zı kö­tü ni­yet­li in­san­lar, Arap ya­tı­rım­cı­la­rın za­af­la­rı ile Tür­ki­ye­’yi bil­me­me­le­rin­den ya­rar­la­na­rak, Esen­yur­t’­ta­ki da­ire­le­ri ‘Bu­ra­sı Eyüp Sul­tan Haz­ret­le­ri­’nin me­za­rı­nın bu­lun­du­ğu sem­t’ di­ye­rek sat­mış­lar. Bu tür olum­suz­luk­lar pi­ya­sa­da­ki pro­fes­yo­nel fir­ma­lar üze­rin­de de kö­tü et­ki bı­ra­kı­yo­r”­de­di.


Kö­tü ni­yet­li­ler var


Is­par­ta Ku­le­’de Kü­çük­çek­me­ce Gö­lü­’nü gö­ren ba­zı da­ire­le­rin ‘Bo­ğa­zi­çi Man­za­ra­lı­’ di­ye sa­tıl­dı­ğı yö­nün­de du­yum­lar al­dık­la­rı­nı be­lir­ten Boz­kurt “Bu tür olum­suz­luk­la­rın ya­şan­ma­ma­sı için Tür­ki­ye­’de em­lak sa­tın al­mak is­te­yen ya­ban­cı­la­rın gü­ve­ni­lir gay­ri­men­kul fir­ma­la­rı ile ça­lış­ma­la­rı en doğ­ru yön­tem. Ma­ale­sef bu tür kö­tü ni­yet­li in­san­lar her sek­tör­de ol­du­ğu gi­bi em­lak pi­ya­sa­sın­da da or­ta­ya çık­ma­ya baş­la­dı­” de­di.


Sözcü


Geri Dön