27 / 04 / 2024

Esin Yapı kentsel dönüşüm yatırımlarıyla ilgileniyor!

Esin Yapı kentsel dönüşüm yatırımlarıyla ilgileniyor!

Zincirlikuyu'daki Istanbloom projesiyle dikkat merkezinde yeni konseptle 'kentsel dönüşüm' ESİN Yapı'nın hayata geçirdiği İstanbloom projesi, İstanbul'un kıtaları bağlayan kilit lokasyonu Zincirlikuyu'da yeni bir yaşam konsepti...





Zincirlikuyu'daki Istanbloom projesiyle dikkat merkezinde yeni konseptle 'kentsel dönüşüm' ESİN Yapı'nın hayata geçirdiği İstanbloom projesi, İstanbul'un kıtaları bağlayan kilit lokasyonu Zincirlikuyu'da yeni bir yaşam konsepti. 163 metre yükseklikte 46 katlı proje, İstanbul silüetinin farklı bir parçası olarak 2014 Mart'ta sahiplerine teslim edilecek. 


14 bin 560 m2 arsa alanına sahip proje 10 bin m2'si ofis olmak üzere 80 bin m2 inşaat alanına sahip. Projede tamamı akıllı 170 rezidans daire bulunuyor. Satışların yüzde 65 seviyesinde olduğu İstanbloom'de konut alanları 101 m2 ile 360 m2 arasmda değişiyor. İstanbloom'ün mimarı Bünyamin Derman. 


Mehmet Emin Armutçuoğlu, Metin Esin ve Fikret Orman projenin 3 ortağı.



Yüzde 20 prim yaptı


Proje ile ilgili bilgi veren Satış ve Pazarlama Müdürü Özlem Berber, İstanbloom'de fiyatların 800 bin dolar ile 3.5 milyon dolar arasında değiştiğini ve 1+1'den 1+4.5'e kadar 11 ayrı daire seçeneği olduğunu söyledi. Özlem Berber, "LEED sertifikasının bütün gerekliliklerini sağlayan İstanbloom, 5 bin 600 m2 yeşil alanda kat bahçeleriyle yoğun şehir yaşantısının ortasında konforlu yaşam vaat ediyor" dedi. Projenin yaptığı prim konusunda da bilgi veren Özlem Bermer, 3 yıl önceki lansmandan bu yana yüzde 20 ve yapacakları bir zamla bu rakamın yıl sonu itibariyle yüzde 30'lara yükseleceğini kaydetti. Berber, İstanbloom'de konutların m2 fiyatının 6 bin 900 dolardan başladığını söyledi. 


Berber, başta İngiltere ve İtalya'dan Avrupalı yatırımcıların projeden konut satın aldığım belirtti. Projenin frekans kontrollü çeken Esin Yapı, şehir yatırımlarıyla ilgileniyor havalandırma sistemi karbondioksit ve karbon monoksit sensörleriyle yüzde 100 taze hava sağladığım belirten Berber, "İstanbloom'de maksimum izolasyon ve ısı geri kazanım sistemiyle enerjide de yüzde 20 tasarruf sağlanıyor. Ayrıca yağmur sulan arıtılarak kullanıma sunulacak. Bu da aidatları düşürecek. Aidatları m2'de 5 TL olarak düşünüyoruz" diye konuştu. 


Şehir dışı istemiyoruz


 Esin Yapı'nın, çevre dostu ve birinci sınıf malzeme ile tasarlanan İstanbloom ile konut ve ofis yaşamım yeniden yorumladığına vurgu yapan Berber, "İstanbloom'da sunulan ve ihtiyaca göre ister modüler ister yekpare alanlara dönüşen ofisler, iş hayatına akılcı çözümler getiriyor. Ofislerin tamamım bir firmaya kiralamayı planlıyoruz" dedi. Esin Yapı'nın aynı anda birden fazla proje yapan bir firma olmadığım vurgulayan Berber, "Kentsel dönüşümde olmayız diyemeyiz. Yeni projemizi şehir merkezinde veya kentsel dönüşüm bölgelerinde yapabiliriz" şeklinde konuştu. 



Sözcü Gazetesi



Geri Dön