27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yatırımın önünü açtı!

Kentsel dönüşüm yatırımın önünü açtı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırılarak duble yol haline getirilen Erenler-Cedit bölgesinde bugüne kadar pek çok proje gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm yatırımın önünü açtı...



Erenler-Cedit bölgesinde Büyükşehir'in gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm sonrası bu alanda yaşamı kolaylaştıran birçok yeni proje hayata geçirildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştınlarak duble yol haline getirilen Erenler-Cedit bölgesinde bugüne kadar pek çok proje gerçekleştirildi. Büyükşehir'in önemli projelerinden biri olan ve KOÜ Umuttepe Kampüsü ile Üniversite Hastanesi'ne ulaşımı rahatlatan Gazanfer Bilge Bulvarı, bugün çevresine yapılan yatırımlarla dikkat çekiyor. Kamulaştırmanın ardından rahatlayan bölge, duble yol çalışmasıyla adeta yatırım alanına dönüştü. Yatırımın önünü açan kentsel dönüşüm projesi, bölgede çok sayıda hizmetin gerçekleşmesini sağladı. 


İLK ÇALIŞMA DUBLE YOL 


Santral yokuşunun genişletilerek bulvar yapılmasıyla başlayan çalışmalar konut, park ve rekreasyon alanı hizmetlerini de beraberinde getirdi. Bulvar güzergahında Kent Konut tarafından Erenler-Cedit Konutları, Umutkent ve Akçakent siteleri inşa edildi. Caddenin kenarında bulunan boş alanlar Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nca dinlence ve rekreasyon alanı haline getirildi. 


ŞELALE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR 


Yol boyunca yaya olarak caddeden yukarı çıkan vatandaşların soluklanmaları için oturma alanları oluşturuldu. Kent Konut'un Tuana Evleri ile bölgeye yatırımlar devam etti. Cadde kenarında bulunan boş alanlara ve kayalık bölgelere binlerce fidan dikildi. 

Bölgedeki en son çalışma ise şelale projesi oldu. Yokuşun başlangıç noktasından 100 metre ileride çalışmaları süren şelale tamamlandığında bölgeye farklı bir atmosfer katacak. 


Derince Ekspres


Geri Dön