17 / 05 / 2024

Eski Bakan'dan dikkat çeken tahmin 'Asgari Ücret seçimlerden hemen önce bir kez daha zamlanacak'

Eski Bakan'dan dikkat çeken tahmin 'Asgari Ücret seçimlerden hemen önce bir kez daha zamlanacak'

2023 doların yılı olacak diyen Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi asgari ücretle ilgili dikkat çeken bir tahminde bulundu. Çelebi'ye göre asgari ücret seçimlerden önce tekrar zam görecek



Eski Devlet Bakanı ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işın Çelebi'nin 2023 yılının doların yılı olacağını söyledi. Türkiye ekonomisini bekleyen gelişmeleri değerlendiren Çelebi, FED kararlarının bütün dünyayı etkilediğini belirterek Fed'in yüzde 2 olarak belirlediği enflasyon hedefinde kararlı olduğunu kaydetti. "ABD’nin, enflasyon oranı yüzde 2’ye inene kadar daraltıcı politikaya devam edeceği anlaşılıyor"  ifadesini kullandı. Çelebi, Euro’nun değer kazanmaya devam ettiğini, bunun da Avrupa’nın ihracatında zorlanacağı anlamına geldiğini kaydetti. ABD’nin doları daha düşük tuttuğu için Amerikan mallarının ihracatının daha kolay yapılacağı dile getiren Çelebi, 2023 yılının doların yılı olacağı tahmininde bulundu.

SEÇİMDEN ÖNCE 10 BİN LİRA OLACAK

2023 seçimlerine hazırlanan Türkiye'nin ise zor bir sürece girdiğini kaydeden Çelebi, 2023 yılını ilk 6 ay ve ikinci 6 olarak ayrı değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Seçim ekonomisinin etkilerinin görülmeye başlandığını ifade eden Çelebi, EYT'nin çıkacağını, bütçenin tamamen seçim ekonomisine yönelik olacağını, Ocak ayında asgari ücretin artacağını ve 8.000- 8.500 TL arasında olacağını söyledi. Seçimlerden önce asgari ücrete ikinci bir ara zam daha yapılmasını beklediğini ve asgari ücretin 10 bin liraya yükseltileceğini düşündüğünü  dile getiren Çelebi, ayrıca emekli maaşlarının da yükseltileceğini belirtti.

İKİNCİ YARIDA POLİTİKA DEĞİŞECEK

İkinci altı ayda enflasyonu düşürmek için daraltıcı bir politika izleneceğini savunan Çelebi, ikinci yarıda ciddi bir iktisat politikası uygulanacağını, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının önem kazandığı bir dönem olacağını dile getirdi. Çelebi yılın ikinci yarısında bütçe politikalarının da tekrar gözden geçirileceğini ifade etti.

(Gerçek Gündem)

Asgari ücretle ilgili sıcak açıklama geldi. Meclis Başkanı Destici canlı yayında asgari ücret rakamı verdi

İşçi adına asgari ücret masasına oturan Türk-İş Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çıkış! 'O rakamlarla pazarlık yapmam'

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön