29 / 04 / 2024

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.



Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, küçük ve orta boy sanayinin gelişimine destekte bulunmak için 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarına dikkat çekti. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; uzun süredir küçük girişimci ve sanayicilerin yoğun şekilde ilgi gösterdiği yeni bir KOBİ-OSB Bölgesi'nin kurulması amacıyla gerekli olan yasal izin süreçlerinin sona erdiğini dile getiren Nadir Küpeli konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nadir Küpeli,  “İmişehir'deki OSB 1. Gelişme alanımızın içinde toplam 450 bin metrekarelik bir alanda 120 KOBİ'nin yer alacağı 2. KOBİ-OSB Bölgesi'ni hayata geçirdik. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan çok büyük talep gördük, yoğun bir başvuru oldu. Yönetim Kurulu olarak yapılan başvuruları değerlendiriyoruz, en kısa süre içinde arsaları yatırımcılarımıza tahsis edeceğiz. Burada yapılacak yatırımlarla hem KOBİ'lerimiz rahat bir şekilde üretim yapma imkanı bulacak, hem de 2 bin 500 kişiye yeni iş imkanı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Eskişehir e 2. KOBİ-OSB geliyor!

SANAYİCİ KOBİ'LERE MÜJDE 

Eskişehir sanayisinin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunacak olan 2. KOBİ-OSB yatırımının açıklamasını yapan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, "Eskişehir ekonomisinin itici gücü olan sanayimiz, son 4,5 yıllık dönemde yeni yatırımlarla büyük ve ciddi bir gelişme içinde. Bu dönemde 100 yeni yatırımcıya 1 milyon 886 bin metrekare yer tahsis ettik. Bu yatırımlar tamamlandığında 7 bin kişiye iş imkanı sağlanacak" diye konuştu. 

İKİNCİ KOBİ-OSB'DE 120 FİRMA OLACAK 

Eskişehir OSB olarak 2005'te 1'inci KOBİ-OSB'yi hazırlayarak yatırımcılara sunduklarına vurgu yapan Başkan Küpeli, "450 bin metrekarelik alanda kurduğumuz ilk KOBİ-OSB'de şu anda 98 firma var ve binlerce kişiye iş imkanı sağlıyor. Burada gelişen ve büyüyen firmalarımızın bir kısmı OSB’mizde daha büyük fabrikalara ve işyerlerine geçtiler. Burada istihdamlarını ve üretim kapasitelerini ciddi oranlarda arttırdılar, ihracata başladılar. KOBI-OSB'miz birçok firmamiz için büyüme ve gelişme merkezi oldu. Şimdi ilk KOBI-OSB'den elde ettiğimiz tecrübe ve bilgi birikimiyle, ikinci KOBİ-OSB'yi çok daha gelişmiş bir altyapı ile hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Küpeli, 2. KOBİ-OSB ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Bölgenin kurulmasına yönelik Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığımızdan alınması gereken yasal izin süreci geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. İmişehir'deki 1. Gelişme Bölgesi'nde kurulacak ve sanayimize büyük bir ivme kazandıracak olan yeni KOBİ-OSB’miz mevcut OSB'mizin tam ortasında bir konumda 450 bin metrekarelik geniş bir arazide, 120 parselden oluşuyor. Bu parsellerin en küçüğü 3 bin 41 metrekare ile en büyüğü 6 bin 880 metrekare olacak şekilde planlandı. Böylece her tür KOBİ'mizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde çok çeşitli büyüklüklerde parsel planlaması yapıldı. KOBİ'ler için hazırlanan bu parsellerde, her türlü altyapı eksiksiz bir şekilde yatırımcılara sunuluyor. OSB'deki bir firma hangi altyapıya sahipse buradaki firmalarımız da aynı ve bazı konularda çok daha gelişmiş bir altyapıya sahip olacaklar.”

Eskişehir e 2. KOBİ-OSB geliyor!

YÜKSEK KATMA DEĞER YARATAN KOBİ'LER ÖNCELİKLİ OLACAK 

Bölgede katma değerli ürün ve ihracat yoğunluklu bir potansiyel oluşturmak istediklerini vurgulayan EOSB Başkanı Nadir Küpeli, “Eskişehir OSB Yönetimi olarak, yeni KOBI-OSB bölgesinde önceliği yüksek katma değerli ürünler üreterek, ihracat odaklı üretim yapacak firmalara vereceğiz. Eskişehir sanayinin mevcut orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün dallarındaki mevcut yerini sağlamlaştırarak, çok daha inovatif ve yüksek katma değerli yeni ürünlerin üretilmesini sağlamak ve yatırımcıları KOBİ-OSB'ye kazandırmak temel hedefimiz" dedi.

YOĞUN TALEP GELDİ 

EOSB Başkanı Nadir Küpeli, son olarak sözlerine şunları ekledi:

"Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte, Eskişehir'deki küçük sanayi firmalarımızdan çok yoğun bir başvuru aldık ve hala da başvurular devam ediyor. 120 parselimizin çok üzerinde bir başvuru bizlere gelmiş durumda. Gördüğümüz bu talep ve teveccühten çok memnunuz. Özellikle küçük ve orta boy sanayicimizin ihtiyaçlarını karşılamış olmak bizleri çok mutlu etti. Bölge ile ana ve yan sanayinin iç içe modern bir ortamda üretim yapmasına imkân sağlamış olduk. Halen yönetim kurulumuz ile gelen başvuruları değerlendirme sürecindeyiz. Bunu da en kısa sürede tamamlayarak yatırımcılarımıza yerlerini tahsis edeceğiz ve firmalarımizda yatırımlarına başlayabilecekler.2. KOBİ-OSB ile Eskişehir sanayine önemli bir üretim merkezini daha kazandırmış olmak bizlere büyük bir güç verdi. Gelecek taleplerin değerlendirilmesi neticesinde, bu yatırımımızı genişletmeyi ya da yeni bir alanın kurulması için çalışmalar yapmayı planlıyoruz."

İkitelli OSB'den 3 milyon metrekarelik ek alan talebi!


Geri Dön