13 / 05 / 2024

Estove'dan 1 milyonluk satış hedefi!

Estove'dan 1 milyonluk satış hedefi!

Ar-Ge kuruluşu Enover Enerji ve Isı Sistemleri, nano teknolojili bor ile geliştirdiği Estove ısıtıcıyı tüketicinin beğenisine sundu. İlk etapta 15 bin adet üretilen ısıtıcıların 5 bini Türkiye çapındaki 350 bayii aracılığıyla satıldı.



Üretim hedefi 25 bine çıkartıldı. 2015 için 100 bin, 2016 için ise 1 milyon satış hedefi kondu. İhracat hedefi ise yüzde 20 olarak belirlendi. Nano bor teknolojisi sayesinde, ısıyı çok hızlı ve hemen hemen kayıpsız ileten, az enerjiyle homojen ısınma sağlayan Estove, ebat olarak da evlerde annelerin en çok ısıtmakta zorlandığı yatak odaları, mutfak ve çocuk odaları için de özelliklere sahip.


Enover Enerji ve Isı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, “Nano bor teknolojileri sayesinde zaman, işçilik ve üretim maliyetlerinden tasarruf sağladık. Estove ısıtıcı projesinin başarılı sonuçları ile sanayicimize, ısıtma ve soğutma sektörlerinde ne üretirse üretsin, üretim maliyetlerini çok azaltıp, verimliliğini çok artıracağını ispatladık. Ekonomimize bor ile elde edilebilecek katma değerli ürünlerin önemini gösterdik. Gelirinin büyük bir bölümünü enerji ithalatına ayırmak zorunda kalan Türkiye için enerji verimliliğine dikkat çekmiş olduk. Enerji verimliliğinde çok ciddi bir kazanım sağladık” şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön