30 / 06 / 2024

Et fiyatları resmen uçuşa geçti! Avrupa’nın iki katına çıktı!

Et fiyatları resmen uçuşa geçti! Avrupa’nın iki katına çıktı!

Zamlar dar gelirli insanların cebini yakmaya devam ediyor. Geçen yılın kasım ayında kilosu 100 TL’ye satılan karkas etin fiyatı bu ayın sonunda 170 liraya yükselirken kıymanın kilosu ise 220 lirayı buldu.



Türkiye Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin yaralarını sarmaya çalışırken, her ay gelen zamlar da dar gelirli insanların geçim sıkıntısını artırıyor. Karkas etin fiyatı Euro cinsinden son 12 ayda 4 Euro'dan 9 Euro'ya kadar çıktı. Ete zamların devam edeceğini ifade eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, durmak bilmeyen zamları yorumladı.

Et fiyatları resmen uçuşa geçti! Avrupa’nın iki katına çıktı!

ESK'DA ET KUYRUĞU

Başevirgen, “Geçen yılın kasım ayında serbest piyasada kilosu 100 lira civarında olan büyükbaş karkas etin fiyatı, baş döndürücü bir hızla 23 Şubat tarihi itibarıyla 170 liraya, kuzu karkas ise 160 liraya çıktı. Et piyasası rekor zamlarla resmen alt üst olmuşken, Et ve Süt Kurumu (ESK) karkas alım fiyatını zam yapmayarak 116 TL’de sabit tuttu. Mahalle kasaplarında ise kıymanın kilosu 220 liraya, kuşbaşının kilosu ise 250 liraya yükseldi. Tarım Kredi'ye ait marketlerde bile fiyatlar ancak yüzde 10 oranında daha indirimli. Et ve Süt Kurumu ise görev zararı pahasına kıymayı 89 liraya, kuşbaşını ise 99 liraya satıyor. Kasap ve marketlerden et almaya gücü yetmeyen dar gelirliler, ESK'nın önünde sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön