15 / 05 / 2024

Et fiyatlarında beklenen oldu! Vatandaşa müjde verildi!

Et fiyatlarında beklenen oldu! Vatandaşa müjde verildi!

Et ve Süt Kurumundan et müjdesi geldi. Vatandaşın uzun süredir beklediği haber geldi. İşte detaylar!



ESK'NİN GÖREVİ

Et ve Süt Kurumu, Genel Müdürü Mustafa Kayhan, ESK Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada bazı hususlara değindi. Kırmızı et piyasasını düzenlemenin ESK'nin görevi olduğunu belirterek, "Aralık 2022'den beri kırmızı et fiyatları hızlı bir yükseliş yaşamaya başladı. Kurumumuz, önce fiyat artışlarının sebebini inceledi. Fiyat artışının büyük ölçüde arz talep dengesizliğinden kaynaklandığı sonucu doğurdu. Üretim maliyetleri yüzde 84 yükselirken fiyat artışının yüzde 140'ın üzerinde olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

İLK BAŞTA 85 BİN CANLI HAYVAN ALIMI!

Et ve Süt Kurumu, Genel Müdürü Mustafa Kayhan, kırmızı ette arz ve talep dengesini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek bu amaçla ilk başta 85 bin başlık canlı hayvan alımı sözleşmesi imzaladıklarını dile getirdi.

Canlı hayvanların ülkeye girişmeye başladığını da dile getiren Kayhan, bir diğer tedbirin ise karkas et ikamesi olduğunu ve bununla birlikte 4 bin 500 tonluk karkasın ülkeye girişinin yapıldığını ifade etti.

DAHA ÖNCE İSTANBUL'DA UYGULANMIŞTI!

Bu uygulama daha önce İstanbul PERDER ile indirimli kıyma ve kuşbaşı satışı için sözleşme imzalayan kurum müdürü, müdahalenin etkin hale getirilmesinin perakende grubunun arz yelpazesinin genişlemesi ile çok yakından ilgili olduğunu da söyledi. İstanbul'da yapılan bu uygulamada PERDER çerçevesinde satış noktalarında kıymanın kilogramı 190, kuşbaşının kilogramı ise 210 liradan satışa çıkmıştı.

FİYATLARDA DENGE OLUŞMASI AMAÇLANIYOR!

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Ankara PERDER ile imzalanan karkas et temini protokolüne dair şunları ifade etmişti;

"Ankara PERDER'de faaliyet içinde olan marketlere bu haftadan itibaren ihtiyaç duydukları kadar karkas et vermeye devam edeceğiz. Büyük kentlere Anadolu'dan et sevkiyatı yapılıyor. Biz Anadolu alımını zayıflattığımız zaman yerinde de fiyatların kontrol edilmesi daha rahat sağlanmış olacaktır. Fiyatta denge oluşuncaya kadar da tedbirler almaya devam edilecektir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön