Ekonomi

Euro 20 yıl aradan sonra ilk kez bu rakamı görüyor! Aklınız gidecek! Elinde 1 euro bile olanlar acil bakın

Euro kurunda son dakika gelişmesi yaşanıyor. 20 yıl aradan sonra euro dolar karşısında ilk kez bu kadar değer kaybetti.  Euro/TL kuru haftanın ilk işlem gününe aşağı yönlü başladı

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru haftanın ilk işlem gününe aşağı yönlü başladı. 

 

Euro 20 yıl aradan sonra ilk kez bu rakamı görüyor.  Euro kuru bugün dolar karşısında  büyük değer kaybına uğradı. Elinde euro olanlar acil baksın! Euro kurunda son dakika gelişmeler haberimizde...

EURODA 20 YIL ARADAN SONRA BİR İLK...


 Euro dolar paritesinde son dakika gelişmeler yaşanıyor. Euro dolar karşısında büyük değer kaybına uğradı.

Euro dolar karşısında 20 yıl aradan sonra ilk defa 0,99 seviyesinin altına kadar geriledi. Bu şekilde euro 20 yılın en düşük seviyeine kadar düşmüş oldu.

Euro dolar paritesi 0,99 seviyesinin altına gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesine kadar gerilemiş oldu.

Euro dolar paritesinin bu kadar gerilemesinin nedeni, enerji krizi. Enerji krizi euro üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

 

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından doğalgaz sevkiyatının süresi belli olmaayacak şekilde durdurulduğunu belirtti.

Gazprom tarafından yapılan yazılı açıklamada, 31 Ağustos tarihinde bakıma alınan ve yarın tekrar faaliyete geçmesi beklenen Kuzey Akım'daki bir türbinde arızaların tespit edildiği  söylenmişti.

Ardından, bu nedenle Kuzey Akım üzerinden doğalgaz sevkiyatının belirsiz bir süreliğine durdurulmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Bundan dolayı G-7 ülkelerinden de Rus petrolüne tavan fiyat hamlesi geldi.

 

EURO/TL KURUNDA SON DURUM

Euro/TL kurunda son durum yatırımcılar ve euro almak isteyenler atarfından yakından takip ediliyor.

Haftanın yeni işlem gününde euro almak isteyenler ve euro bozdurmak isteyenler bugünkü euro kurunu yakından takip ediyor. Euro/TL kuru bugün alış fiyatı 17,97 TL, Satış fiyatı ise 18,09 TL seviyesinde işlem görüyor.

PİYASALARDA BU HAFTA...

Piyasalar haftaya TÜİK’in enflasyon raporuyla başlayacak. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri açıklanacak.

Çarşamba günü hazine nakit dengesi verileri takip edilecek.

Euro Bölgesi'nde Çarşamba günü büyüme rakamları açıklanacak.

Perşembe ECB'nin faiz kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması haftanın en önemli piyasa gelişmeleri olacak.  ECB bu toplantıda tarihinde ilk defa 75 baz puan faiz artırabilir.

Çarşamba günü Fed'in Bej Kitap raporu da açıklanacak. Perşembe günü Fed Başkanı Jerome Powell önemli açıklamalar yapacak.

Cuma günü son olarak Çin'de TÜFE ve ÜFE verileri takip edilecek.

Euro/dolar savaşı bitmiyor! Euroda deprem ne zaman başlayacak? Eurosu olan herkes bu habere…

Euro, dolar bugün ne kadar oldu? Dolar fiyatı ne kadar? 3 Eylül Cumartesi dolar, euro kaç TL?

Bugün dolar,euro, sterlin ne kadar oldu? Bugün dolar fiyatı kaç TL oldu? 2 Eylül Cuma dolar, euro ne kadar?

''Euro bozduralım mı?'' diye düşünenlere net cevap! Çabuk bakın! Euro 11 gün sonra böyle olacak