05 / 05 / 2024

Euro bölgesi resesyon tehlikesiyle karşı karşıya

Euro bölgesi resesyon tehlikesiyle karşı karşıya

Yapılan son anketlere göre Euro bölgesindeki üretim, derinleşen yaşam maliyeti krizinin etkisiyle yeniden geriledi. Euro bölgesinin milyonlarca kişiyi etkileyecek derin bir resesyona girmesinden korkuluyor.



Euro bölgesi resesyon tehlikesiyle karşı karşıya

Londra merkezli araştırma şirketi Capital Economics'ten Jessica Hinds, "Euro bölgesi işsizlik oranının Temmuz ayında yüzde 6,6'lık rekor seviyeye düşmesi muhtemelen olabildiğince iyi olacak. Bölge zorlu bir kışla karşı karşıya ve resesyon kapıda.” dedi.

İş ve işçi bulma kurumu Confcommercio Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 120 bin İtalyan firmasının artan enerji maliyetleri nedeniyle 370 bin işçiyi önümüzdeki 10 ay içinde işten çıkartabileceğini belirtti.

Artan küresel faiz oranları ve resesyonlar ile ilgili endişeler, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek hafta politika faizini 75 baz puanlık rekor bir oranla artırma ihtimali, hisse senedi ve tahvil piyasalarını da baskı altına aldı.

Amerikalı yatırım bankası Morgan Stanley müşterilere gönderdiği notunda, "Yaklaşan toplantıdaki kilit karar 50 baz puan ile 75 baz puanlık bir artış arasında olacak" dedi.

Morgan Stanley ayrıca, ”Her iki tarafın da iyi argümanları var. Yakın bir çağrı olduğunu düşünüyoruz. Ancak nihayetinde, Eylül'ün net bir kararlılık sinyali göndermek için en iyi fırsat olduğunu ve  büyük bir oranda faiz arttırımını savunanların galip geleceğini ön görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

AB’den teknoloji şirketlerini ilgilendiren yasa! Akıllı telefonların batarya ömrü uzatılacak

Almanya tasarruf için elektrikleri kesti

Kim Market’ten gıda ürünlerinde indirim şenliği! İşte, KİM Market 2 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön