Ekonomi

Euro bölgesinde beklenmeyen yükseliş! Euro atağa geçti! Hemen bakın

Eurostat verilerilere göre Euro bölgesinde gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.8 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğü belirtildi.  8 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğünü söyledi

Avrupa Birliği (AB) istatistik kurumu Eurostat verileri Euro bölgesinde gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.8 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğünü söyledi.Eurostat’ın Euro bölgesi GSYH’ına ilişkin öncü verisi ​yüzde 0.6 büyüme olması yönündeydi.


 

EURO BÖLGESİNDE BEKLENİLMEYEN YÜKSELİŞ

Reuters anketine katılan ekonomistler ekonominin çeyreklik bazda yüzde 0.6 büyüyeceği öngörüsünde bulunmuşlardı.

Yıllık bazda GSYH yüzde 4.1 büyüme ile ​​yüzde 3.9 seviyesindeki öncü verinin çok üzerinde açıklandı.

 

Reuters anketine katılan ekonomistler verinin yıllık bazda yüzde 3.9 büyüme yaşandığına işaret edeceğini öngörüyorlardı.

Peki tüm bu gelişmelerin ardından euro ne kadar oldu? Euro kuru son dakika kaç lira? Euro dolar paritesin ne kadar oldu? İşte son dakika euro kuru 7 Eylül 2022...

EURO KURUNDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Euro kurunda bu hafta çok hareketli geçti. Euro kuru ilk kez dolar karşısında 0,98 seviyesine kadar geriledi. Ardından bugün açıklanan anketin sonrasında ise yükselişe geçerken yönünü yukarı çervirdi. 

Yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro kurunun bugün ne kadar olduğunu merak ediyor.

Euro kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,18 TL, satış fiyatı ise 18,30 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise aynı dakikalarda 0,99 seviyesinde işlem görüyor.

EURO BÖLGESİNDE GÖZLER YARINA ÇEVRİLDİ

Yarın Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Tüm gözler yarın açıklanacak olan faiz kararlarına çevrildi.

Avrupa Merkez Bankası'nın  yaşanılan resesyon baskılarından dolayı zor durumda kaldığının bilgisi edinildi.

Yarın açıklanacak olan faiz kararından önce ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, ''Ancak 50 baz puan artık kesinlikle kabul edilirken, ekonominin durumu göz önüne alındığında eylülde 75 baz puanlık bir artış isteyecek bir çoğunluk olacağını düşünmüyoruz.'' dedi

Avrupa Merkez Bankası'nın yarın gerçekleştireceği toplantıda faiz kararını artırması bekleniyor. Faiz kararı öncesinde bankanın ekonomik yavaşlama ve enerji kririzinden dolayı zor durumda olduğu belirtildi.

 

Euro resmen uçurumun kenarında! Dolar euronun sonu mu olacak? Elinde euro olanlar hemen bakın

Euroya olan güven 28 aydan sonra ilk kez böyle oldu! Resmen dibe vurdu