Ekonomi

Euro bölgesinden gelen haber euroyu kötü vurdu! Euro hırçın dalgalanıyor 

Euro bölgesinde  enflasyon eylülde yüzde 9,1’den yüzde 10’a yükselerek rekor tazeledi. Bu gelişmenin ardından euro kurunda hırçın dalgalanma görülüyor. Euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru... Bu gelişmeden sonra euro kuru dalgalanmaya başladı

Euro bölgesinde enflasyon eylül ayında yüzde 9,1’den yüzde 10’a yükselerek rekor tazeledi. Bu gelişmeden sonra euro kuru dalgalanmaya başladı. Gün içinde euro 22 kuruş değer kaybetti.

Peki euro bugün en kadar? Euro kuru kaç TL? Euro bugün ne kadar oldu? İşte son dakika 30 Eylül 2022 euro kuru...

Dünya genelinde başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere diğer ülke merkez bankalarının aldığı agresif faiz artırım kararları ve devam eden enflasyon baskısıları gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

19 ülkeli Euro Bölgesi'nde enerji fiyatlarının artmasına karşın enflasyon un önne geçilemiyor. Temmuz ayında 8.9, ağustos ayında 9.1'e çıkan enflasyon eylül ayında yüzde 10'la çift hanelere ulaşarak yeni bir rekor kırdı.
 

EURO HIRÇIN DALGALANIYOR

Haftanın son işlem gününde dolar/TL 18,56’nın üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek rakama ulaştı.  Öte yandan Euro Bölgesi’nden gelen kötü veriler Euro’yu dolar karşısında güçsüz bırakmaya devam ediyor. Euro/dolar paritesi 0,97 seviyesinin altına düştü.

Euro'nun dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından Euro/TL paritesinde de hareketlilik dikkat dikatlerden kaçmadı.


Euro/TL günün en yüksek seviyesi olarak 18,29 TL'yi aştıktan sonra günün ikinci yarısında düşüş başladı. Euro/TL’de  günün en düşük seviyesi 18,06 olurken en yüksek seviye ise 18,29 olarak kaydedildi.

Euro/TL’de günü en düşük ve en yüksek seviyesi arasındaki fark 22 kuruşun üzerine çıktı.

EURO BÖLGESİNDE ENFLASYON REKOR KIRDI

Eurostat verilerine göre enflasyon eylül ayında yüzde 9,1’den yüzde 10’a yükselerek rekor tazeledi.  Enflasyon aylık bazda yüzde 1,2 arttı, beklenti yüzde 0,9 atması yönündeydi.

Gıda ve enerji fiyatları enflasyona en büyük katkıyı verirken fiyat artışlarının genele yayıldığı gözlemlendi.
 Gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyon da yıllık bazda artışını sürdürerek yüzde 4,8 arttı. Beklenti ise yüzde 4,7 seviyesiydi.

Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek ayki toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına devam etmesi bekleniyor.

Kıyıda köşede eurosu olanlar bakmadan geçmeyin! Euro kuru atağa geçti...

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Avrupa Merkez Bankası cephesinden mesaj var! Euro/TL yükseliyor...