29 / 04 / 2024

Euro, dolar karşısında giderek güçleniyor! Euro/dolar paritesi son 13 ayın zirvesinde!

Euro, dolar karşısında giderek güçleniyor! Euro/dolar paritesi son 13 ayın zirvesinde!

ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyondaki yavaşlamaya paralel faiz artırımlarını sonlandıracağına ilişkin beklentilerin kuvvetlenmesi uluslararası piyasalarda euroya yaradı. Euro/dolar paritesi 1,1076 dolara kadar tırmanarak son 13 ayın rekorunu kırdı.



ABD ekonomisinden gelen son veriler enflasyondaki yavaşlamaya işaret ederken, küresel piyasalarda da ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarında artık sona geldiğine ilişkin beklentileri kuvvetlendirdi. Fed’in artık şahin politikalarına son vereceğine ilişkin beklentilerin ardından dolara olan talep azalırken, euro dolar karşısında uluslararası borsalarda güçlenmeye devam ediyor.

Euro, dolar karşısında giderek güçleniyor! Euro/dolar paritesi son 13 ayın zirvesinde!

Euro/dolar paritesi bugün gün içerisinde 1,1076 dolara kadar tırmanarak Mart 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine yükselmiş oldu. Euro/dolar paritesi geçen yıl eylül ayında 1,0000 eşit seviyenin altında son 20 yılın en düşük seviyesine kadar gerileme kaydetmişti.

Euro-dolar paritesi bugün uluslararası piyasalarda gün içerisinde 1,1076 dolara kadar yükselerek 13 ayın en yüksek seviyesini yakalamış oldu. Uzmanlar, son aylarda küresel bankacılık sektöründe yaşanan çalkantıların piyasalarda faiz artırım döngüsüne ilişkin beklentileri değiştirdiğine işaret ederek AB para birimi euronun, dolar karşısında giderek güçlendiğine dikkat çektiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön