Kent Haberleri

Euro için korkutan rakam şimdi açıklandı! Tehlike çanları çalıyor! Son dakika...

Bu hafta içinde açıklanan kritik faiz kararlarından sonra gözler dolar ve euroya çevrildi. Dolar bu hafta rekor seviyelere yükselirken euro değer kaybetti. Euro bugün de aşağı yönlü hareketini sürdürürken korkutan rakam açıklandı. Euro dolar paritesi düşüyor....Dolar bugün yukarı yönlü hareketine devam ederken euro dolar karşısındaki düşüşünü sürdürüyor

Euro hafta sonunun ilk gününde de ekonomi gündeminde kalmaya devam ediyor. Dolar bugün yukarı yönlü hareketine devam ederken euro dolar karşısındaki düşüşünü sürdürüyor. Euro dolar paritesinde korkutan rakam şimdi belli oldu. Güncel euro dolar paritesi belli olurken eurodaki değer kayıpları kaldığı yerden devam ediyor. 

Euro dolar paritesi hafta içinde 0,97 seviyesine kadar düştü. 24 Eylül 2022 euro dolar paritesi 0,97 seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar karşısında gittikçe değersiz hale geliyor.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Döviz kurlarındaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar endeksi dün 20 yılın zirvesi olan 111,27'ye seyretti ardından 112 seviyesine ulaştı. Euro tarafında ise durumlar tam tersi bir halde dolar yükselirken euroda tehlike çanları çalmaya başladı. Euro dolar peritesi 0,97 seviyesine kadar düştü.

 

Dolar kuru Fed'in fazi kararından sonra yükselişe geçerken Perşembe günü açıklanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararından sonra 20 Aralık 2021 yılından sonraki en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar kuru perşembe günü 18,38'e yükseldi ardından 18,40 seviyesi ile rekor tazaledi.

 

Dolar kuru zirveye yükselirken euro dolar karşında değer kaybetti. Euro dolar paritesi bugün de 0,97 seviyesinde işlem görüyor. Böylece parite 2002 yılındaki 0,9952 seviyesinin altına inerek son 20 yılın en düşük seviyesini görmüş oldu.

EURO KURUNDA SON DURUM

Euro kuru alış fiyatı bugün 17,94 TL, Satış fiyatı ise 18,05 TL seviyesinden işlem görüyor.

Euro, 1999 yılında piyasaya sürüldüğünde 1 euro 1,17 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Bu tarihten sonra euro, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Ekim 2000 yılında euro 0,82 dolara kadar geriledi.

Euro, 2002 yılından 2008 yılına kadar geçen süreçte dolara karşı değer kazandı. 2008 yılında 1 euro 1,60 dolara kadar çıkarak rekor kırdı.

Dolar rekor kırdı, euro dibe vurdu! 

20 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor... Dolar fırladı, euro çakıldı! Bir kenarda eurosu olanlar acil bakın

Fırtına değil kasırga geliyor! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar yarından sonra böyle olacak