Ekonomi

Euro kurunda son hafta nasıl geçti? Euro kuru bu hafta düşer mi, artar mı?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı hareketli kapattı. Rusya Ukrayna savaşının tekrar başlaması ve Merkez Bankası'nın kararı euro kuru üzerinde etkili oldu. Peki euro kurunda son hafta nasıl geçti? Euro kuru bu hafta düşer mi, artar mı? İşte ayrıntılar... jpg" />Euro almak isteyen vatandaşlar ve yatırım yapmak isteyenler tarafından euro kuru sıkı takip ediliyor

Euro almak isteyen vatandaşlar ve yatırım yapmak isteyenler tarafından euro kuru sıkı takip ediliyor. Euro kuru son haftayı 15,86  liradan kapatırken, dünya üzerindeki gelişmelerin etkisi ile haftanın ilk işlem gününe 16,01  lira seviyesinde başladı.

 

Euro kuru gündemin etkisi ile hafta içinde dalgalanmalar yaşadı. Peki euro kurunda son hafta nasıl geçti? Euro kuru bu hafta düşer mi, artar mı? İşte detaylar...

EURO KURUNDA SON HAFTA NASIL GEÇTİ?

Euro kuru bu hafta geçen haftaya göre düşüşle başladı. Haftanın ilk işlem gününde euro kuru 16,01 lira seviyesinde güne başladı. Salı gün güne alış fiyatı 15,90 TL, satış fiyatı ise 15,96 TL seviyesinde başladı. Çarşamba günü ise  euro kuru açılışta alış fiyatı 15,77 lira satış fiyatı ise 15,82 lira seviyesinde işlem gördü.

 

Perşembe günü ise Merkez Bankası kararı öncesinde yükselişe geçen euro/TL alış fiyatı 15,92 lira, satış fiyatı ise 15,96 lira seviyesinde işlem görürken Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra alış fiyatı saat 17:37 itibariyle  15,71 TL, satış fiyatı ise 15,81 lira seviyesinde işlem gördü.  Haftanın son işlem günü euro kuru alış fiyatı 15,77 lira, satış fiyatı ise 15,88 lira seviyesinde başladı.

EURO KURU BU HAFTA DÜŞER Mİ, ARTAR MI?

Rusya Ukrayna arasındaki gerilim ve Çin'deki Koronavirüs vaka sayılarının artması gibi jeopolitik gelişmeler döviz piyasasını etkiliyor. Savaşın agresif bir hal alması döviz piyasasının yukarı yönlü hareket etmesini sağlar.  Tam tersi bir gelişme yaşanırsa hem dolar kurunda hemde euro kuru aşağı yönlü hareket gözlemlenir.

Euro/TL bugün ne kadar? 16 Nisan 2022 euro kuru...

Euro bugün kaç TL? Euro düştü mü, yükseldi mi? İşte son dakika euro kuru

Euro/TL bugün ne kadar? Son dakika euro kuru...