Ekonomi

Euro resmen eriyor! Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Son dakika euro kuru

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde faiz artışlarının önümüzdeki toplantılarda da da devam edeceğini açıkladı. Euro dolar karşısında resmen erirken son dakika euro kuru merak ediliyor. İşte euro kurunda son dakika gelişmesi 28 Eylül 2022... Euro kuru güçlenen ABD doları karşısında resmen erirken Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi

Euro kurunda son dakika gelişmeler yurt içi yurt dışı piyasalarda yakından takip edilmeye devam ediyor. Euro kuru güçlenen ABD doları karşısında resmen erirken Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi.

AVRUPA MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Avrupa Merkez Başkanı, Lagarde Frankfurt'ta yaptığı konuşmada enflasyon orta vadede yüzde 2'lik hedefe ulaşıncaya kadar faiz artışlarının gelecek birkaç toplantıda daha devam edeceğini tekarladı. 

AMB yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için Fed'i takip ederek faiz artışlarını sürdürüyor.

Euro Bölgesi'nde Tüketici Güveninde rekor düşüş devam ediyor. Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazamir bugün yaptığı açıklamada ekonominin 2022 yılının ilk yarısında iyi performans gösterdiğini ancak gelecek yılın daha zorlu geçeceğini belirtti.

Tüm bu gelişmelerin eşiğinde euro ne kadar oldu? Euro bugün kaç TL? Euroda son dakika gelişmeleri neler? İşte son dakika euro kuru 28 Eylül 2022...

EURO RESMEN ERİYOR

Dolar küresel piyasaların gündeminde geniş yer tutarken Euro'da gerileme bugün de devam ediyor. Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz artırımlarıyla dolar hızla yükselirken Fed üyelerinden gelen sert açıklamalarla da Euro karşısında el kuvvetlendirdi. 

Euro dolar paritesinde aşağı yönlü ivme bugün de devam etti.  Euro/dolar 0,96 seviyesinin altına geriledi ve gün içinde 0,95 seviyesinde işlem gördü. Şu dakikalarda euro dolar paritesi 0,96 seviyesinde. İstanbul serbest piyasada dolar 18,4880 liradan, Euro 17,6690 liradan güne başlarken kapanışta euro kuru alış fiyatı 17,8478 TL, satış fiyatı 17,863 TL'den işlem görüyor.

DOLAR YENİ REKORA İMZA ATTI

Dolar endeksi bugün 115 seviyesine ulaşarak Mayıs 2002 yılından bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.  Doların euro, sterlin ve yen gibi başlıca para birimleri dahil neredeyse tüm para birimlerine karşı değer kazancı yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Dolar piyasaları salladı! Euro, sterlin, yuan tek tek döküldü

Asgari ücret altın ve dolara yenildi! Euro, sterlin ve gümüşü teğet geçti!

Altın değil, dolar hiç değil... Euro herkesin dilinde! Bu düşüş ilk kez görülüyor