Ekonomi

Euro resmen uçurumun kenarında! Dolar euronun sonu mu olacak? Elinde euro olanlar hemen bakın

Euro kuru son zamanlarda yurt içi ve yurt dışı piyasalarda ekonomi gündeminden hiç düşmüyor. Son zamanlardaeuro değer kayıpları yaşamaya başladı. Peki euro yolun sonuna mı geldi? Elinde euro olanlar hemen bakın. Elinde euro olanlar ve euro almakla isteyenler rakamlar karşısında şaşkına döndüler

Euro kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Elinde euro olanlar ve euro almakla isteyenler rakamlar karşısında şaşkına döndüler. Dolar karşısında 20 yılın en dip seviyesine gerileyen euro resmen dibe vurdu. Peki euro yolun sonuna mı geldi? Euronun sonu doların elinden mi olacak? İşte euro kurunda son dakika gelişmeler...

EURO UÇURUMUN KENARINDA

Euro bölgesinde son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Euro bölgesinde yatırımcıların güveni 28 aydan sonra ilk kez bu kadar dibe vurdu.

Euro dolar paritesi dün 0,98 seviyesine kadar geriledi. Bu düşüş sonrasında euro kuru dolar karşısında büyük değer kaybederken yatırımcıların euroya olan güveni sarsıldı.

Bu şekilde yatırımcı güveni 2020 yılı Mayıs ayından bu güne en kötü görünüme sahip olduç Cari endeks -16,3 puandan -26,5 puana düşüşle 2021 yılı Şubat ayından bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu.

DOLAR, EURONUN SONU MU OLACAK?

Avrupa Merkez Bankası'nın perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda faiz kararını artırması bekleniyor. Faiz kararı öncesinde bankanın ekonomik yavaşlama ve enerji kririzinden dolayı zor durumda olduğu belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak. Banka tarafından beklenen faiz oranı yüzde 75 baz artırması beklenirken bazı analistlere göre artış 50 baz artışın olma ihtimalini de veriyorlar.

Avrupa Merkez Bankası'nda yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı Euro kurunun özellikle dolar kuru tarafında değer kaybetmesine neden oldu. Bugün euro dolar paritesi ilk kez 0,98 seviyesine kadar geriledi. 

EURO KURUNDA SON DURUM

Euro kurunda son dakika gelişmeleri yatırımcılar ve elinde euro olanar tarafından yakından takip ediliyor. Euro kuru alış fiyatı 18,06 TL, satış fiyato 18,15 TL seviyesinde işlem göüyor. Euro dolar paritesi ise 0,99 seviyesinde işlem görüyor.

Euroya olan güven 28 aydan sonra ilk kez böyle oldu! Resmen dibe vurdu

Cebinde 1 eurosu bile olanlar hemen bakın! Euro 2 gün sonra bu kadar olacak

Euro'nun sonu mu geliyor? Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte!