Ekonomi

Euro tahta geçiyor hazır olun! 3 haftadan sonra bir ilk! Elinde euro olanlar acil bakın

Dün 75 baz puan faiz artışı yapan Avrupa Merkez Bankası, faiz artışlarının devam edeceğini belirtmesinin ardından euro kuru yükselişe geçti. Kararın hemen ardından açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  yükseliş beklediklerini bu nedenle de önden faiz artışlarının devam edeceğini belirtti

Avrupa Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladıktan sonra euro kuru yükselişe geçti. Kararın hemen ardından açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  yükseliş beklediklerini bu nedenle de önden faiz artışlarının devam edeceğini belirtti.

 

Enflasyon oranlarını düşürme konusunda kararlı olan Lagarde, faiz artışlarının arkasının geleceğini belirtti. Tüm bu konuşmalar ve gelişmeler euro kurunda artışı sağladı.

Peki euro bugün ne kadar? Euro kurunda son durum ne? Euro kurunda neler oluyor?

EURO TAHTA GEÇİYOR...

Euro kuru bu sene içerisinde dolar karşısında yüzde 12 değer kaybederek zayıfladı. 0,98 seviyesine kadar gerileyen euro dünkü faiz kararının hemen ardından gücünü geri topladı ve 1 seviyesinin üzerine yükseldi ve 1,01 seviyesinde işlem görüyor. 

 

EURODA 3 HAFTA SONRA BİR İLK 

Bu hafta içinde euro dolar paritesinin etkisi ile 18 seviyelerinin altına kadar gerileyen euro bugün karar sonrasında 18,43 seviyesine yükselerek 3 haftanın zirvesini görüyor.

 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın dün, enflasyon yükselecek ve önden yüklemeli faiz artışına devam edeceğiz açıklaması piyasalarda gelecek toplantı için de 75 baz puanlık faiz artışı  beklentisi oluşturdu.

 

FED'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Dün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizlerini açıkladı ve  ilk kez 75 baz puan artırırken, şahin duruşun enflasyon ile mücadele sonlanana kadar devam edeceği mesajı verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell da dünkü konuşmasında enflasyonu düşürme konusunda güçlü bir şekilde bağlı olduklarını açıklayarak, "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

Enflasyon ne kadar uzun süre hedefin üzerinde kalırsa riskin o kadar büyük olacağını  belirten Powell, tarihin erken gevşeme politikasına karşı da güçlü bir şekilde uyardığını dile getirdi.

Powell'ın yanı sıra diğer Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken Chicago Fed Başkanı Charles Evans, bankanın bu ayki toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımına açık olduğunu açıkladı. Faiz oranının yıl sonuna kadar yüzde 3,25-3,5 aralığına yükselmesini beklediklerini kaydeden Evans, gelecek yıl ise yüzde 4'e ulaşmasını beklediklerini dile getirdi. 

Altın değil, dolar hiç değil herkes euroyu konuşuyor! Euro resmen uçtu! Hemen bakın

Elinde dolar ve euro olanlar için net tarih verildi! Hemen bakın! Böyle bir seviye görülmedi