04 / 05 / 2024

Euro'da neler oluyor! Son rapor ortalığı kasıp kavurdu

Euro'da neler oluyor! Son rapor ortalığı kasıp kavurdu

Euro bölgesinden gelen son haberler iç açıcı değil. Avrupa Birliği büyüme tahminlerini düşürdü. Ayrıca enflasyonun da yukarı yönünün devam edeceği vurgulandı. Son haberler Euro için iyi değil.



Dolar, euro ve TL kıskacında kalan vatandaşlar paralarını nereye yatıracaklarını merak ediyor. Son dönemde "Kıymetli Madenler Fonları ve borçlanma araçları fonları" yükselişe geçse de parasını dolar ve euroya yatırmak isteyen de onlarca vatandaş var. Fakat euroda son gelen haber iç açıcı değil.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya-Ukrayna savaşının enerji ve emtia fiyatlarını artırması nedeniyle AB genelinde ekonomik büyüme beklentisini düşürürken, enflasyon beklentisini yükseltti.

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2022 İlkbahar" raporu yayımlandı. Raporda, AB ve Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7, 2023'te yüzde 2,3 büyüyeceği öngörüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön