28 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut satışlarında şartlar resmen değişti! 

Ev alacaklar dikkat! Konut satışlarında şartlar resmen değişti! 

Ön ödemeli konutlara, devre mülk ile devre tatil satışlarına ve kredilere yönelik düzenlemeleri de kapsayan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunla, ön ödemeli satılan konutların teslimlerinde, devre mülk satışlarında ve kredi ürünlerinde düzenleme yapılıyor.



Tüketici kredileri kapsamında kredi borcunun tümünün erken ödenmesi durumunda bildirim şartı aranmadan cayma hükümleri uygulamaya alınacak. Bu şekilde vatandaşların, ödedikleri ücret ve masrafların iadesiyle kredi sebebiyle karşılaştıkları maliyet düşürülecek. 

Kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi süresi belirli olmayan tüketici kredilerinin faizlerinin tüketicilerin lehine değişikliklerin anında uygulanması amacıyla düzenleme hayata geçirilecek. Faizdeki indirimin, tüketicilerin lehine yürürlüğe alınması için 30 gün önceden bildirimde bulunulması koşulu kaldırılacak.

Ev alacaklar dikkat! Konut satışlarında şartlar resmen değişti! 

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan ve tüketici kredilerine sigorta yaptırılmasına yer veren maddesi "Sigorta, yan finansal ürün ve hizmet sunumu" başlığı kapsamında tekrar düzenlenecek ve bağlantılı sigorta yaptırılması engellenecek. 

Kredi veren, kredi bağlantılı sigortayı kapsamayan bir sözleşmeyi de tüketiciye sunmak şartıyla kredi bağlantılı sigorta yaptırılmasını kapsayan bir kredi sözleşmesini tüketiciye teklif edebilecek. 

Tüketici tarafından istenilen sigorta firmasından sağlanan teminat, kredi verence kabul edilmekle zorunlu tutulacak. 


Geri Dön