02 / 05 / 2024

Ev alacaklara kritik uyarı!

Ev alacaklara kritik uyarı!

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Aşa, ev alacak yurttaşlara kritik uyarılar yaptı...




İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa,  eskiden emlak ofislerini kapıdan içeri almayan bazı markalı inşaat firmalarının şimdi satış yapmak için emlakçıların kapısını çaldığını belirterek yurttaşı da ev alırken uyardı. 

Ev alacaklara kritik uyarı!

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç'ın haberine göre, özellikle fiyatı çok düşen konutlara rağbet edilmemesini isteyen Aşa’nın uyarıları şu şekilde;

-Özellikle fiyatı son dönemlerde çok düşen konuta yönelmeyin. Tapusunu almadığınız evi asla almayın. Maketten, yarım kalmış inşaatlardan konut almayın. İnşaat firmalarından ek teminat isteyin.

-Bize gelen birçok firmayı araştırıyoruz. Batık mı, evi teslim ediyor mu, tapuda sorun var mı diye bakıyoruz. Ama son yıllarda binlerce firma kuruldu. Çoğu firma satış ekiplerini de kendileri kuruyorlar. Oralarda ev alınacaksa mutlaka firma araştırılmalı.

-Özellikle kendi içinde vadelendirmeler yapıp ev satanlar var, bunlara dikkat edilmeli. 

Son dönemlerde kiralık ve satılık ev sayısında ciddi artış olduğunu söyleyen Aşa, bütün Türkiye’de piyasanın durgun olduğunu, ancak parası olana ev almak için de en iyi zaman olduğunu dile getirdi.

Yeni gayrimenkul satın alanlar dikkat!

Konut kredisi faiz indirimleri devam edecek mi?


Geri Dön