19 / 07 / 2024

Ev alacaklara rehberlik ediyor! Sürpriz masrafların önüne geçiyor!

Ev alacaklara rehberlik ediyor! Sürpriz masrafların önüne geçiyor!

Olayinkolayicom sitesinin, ev alacaklara rehber oluyor. Ev almak isteyenler farklı sürprizler yaşamadan bütçelerini oluşturabiliyor. İşte detaylar...




Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak-Mayıs 2022 döneminde yapılan ipotekli konut satışları, bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 72,3 artışla 129 bin 707'ye çıktı. Ocak-Mayıs döneminde yapılan diğer konut satışları ise bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 30,2 artışla 446 bin 182 olarak gerçekleşti.

Ev alacaklara rehberlik ediyor! Sürpriz masrafların önüne geçiyor!

Rakamlara göre Türkiye’de satılan ortalama her 5 konuttan 1’inin krediyle satın alındığını belirten Aegon Türkiye Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay “Konut kredi faizleri yüksek oranlarda seyrediyor. Dolayısıyla ev sahibi olmayı planlayanların önünde önemli bir masraf kalemi bulunuyor. olayinkolayi.com olarak, finans kuruluşlarından konut kredisi kullanacaklara sunduğumuz indirimli kredi hayat sigortası ürünü sayesinde masraflarını bir ölçüde azaltarak daha avantajlı kredi kullanım imkanı sağlıyoruz” şeklide konuştu.

Olayinkolayicom sitesinin, ev alacaklara rehber olduğunu açıklayan Akçay hesaplama araçları ile; gelire göre ne kadarlık bir ev alınabileceği, emlakçı komisyonunun tutarı, tapu harcının ne olacağı ve taşınma masrafları gibi ortalama masrafları önceden hesaplayabilen kullanıcıların, farklı sürprizler yaşamadan bütçelerini oluşturabildiklerini açıkladı.

İşte detaylar...


Geri Dön