03 / 05 / 2024

Ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Adem Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Bulut, ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Bulut, ev alırken bir mimar veya teknikerle gezilmesinin daha iyi olacağını söyledi.



TÜRK toplumunun, evini bir yaşam yeri bir yuva olarak kullandığı için çok şey ifade ettiğini belirtin Bulut, "Bizim müşteri kitlemiz çoğunluk olarak memur ve sanayici kısmından oluşuyor. Memurlar genelde çift maaşlı olduğu için satışlar kredi ile gerçekleşiyor. Hayatında belki de tek alacağı ev olduğu için firmaları araştırıyor. Konya'da yaşam yerleri gitgide değişiyor. Şuan da Konya'da ki en fazla nüfus Selçuklu'da bulunmaktadır. Yaşam şartlarının elverişli olması, ulaşımın kolay olması, alışveriş merkezlerinin, üniversitelerin ve birçok sosyal imkanın bulunması buraları daha cazip hale getiriyor. Bunlardan ziyade ev alırken bir emlakçı ile değil de bir mimar veya teknikerle gezilmesi daha iyi olacaktır. Ama öncelik olarak firmaya bakacak, projeye bakacak, kuruma bakacak en önemilisi ise bütçesine bakacak. Yani kısacası şöyle söylemek gerekirse herkesin tek atımlık kurşunu var ve bunu en iyi nasıl değerlendirebilirim hesabını yapması lazım." 


Belediye Kontrolleri Nasıl

Konya'da Zümrüt Apartmanı faciası yaşandıktan sonra belediyenin çok ciddi anlamda önlemler almaya başladığını ifade eden Bulut, "2011 yılında başlayan yapı denetim firmaları ile birlikte belediyenin etkinliği de pek kalmadı. Ama denetimdeki arkadaşlar sağ olsunlar elinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Zaten Konya'da ki binalar sağlam yapılıyor. Kentsel dönüşüm hükümetin desteklemiş olduğu bir projedir. Eskiden yapılmış olan binalar gün geçtikçe tehlike arz ediyor. Kentsel dönüşüm Konya'da iki üç yıldan beri mevcut Karatay bölgesi başlamış, Meram bölgesi ise projeler kapsamındadır. Kentsel dönüşüm gün geçtikçe hız kazanıyor." diye konuştu.


Yeni Haber Gazetesi


Geri Dön