28 / 04 / 2024

Ev almak isteyenlere güzel haber! Yeni kampanyalar gelebilir!

Ev almak isteyenlere güzel haber! Yeni kampanyalar gelebilir!

Ev almak isteyenlere güzel haber geldi. Merakla beklenen orta gelirlilere konut kampanyasından sonra 2. el konutlar için yeni adımlar da atılıyor. İşte son dakika gelişmeleri...



Orta gelirlilere yönelik olarak başlatılan Yeni Evim kampanyasından sonra şimdi de ikinci el konutlar için de harekete geçiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için olduğunu dile getirerek, 2. el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bakan Kurum açıklamasında, "Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız." diye konuştu.

Ev almak isteyenlere güzel haber! Yeni kampanyalar gelebilir!

2. EL KONUTLAR İÇİN YAPILACAK KAMPANYA NE OLABİLİR?

Peki 2. el konutlar için yapılacak olan yeni kampanya ne olabilir? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı merak edilen soruyu milliyetcomtr için yanıtladı. Verilen detaylara göre, Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada özellikle dar gelirliler için uygulanan TOKİ kampanyası sonrasında orta gelirliler için de uygulanan kampanya genel anlamda piyasada heyecan oluşturduğunu söyleyerek, "Lakin bu süreçlerde özellikle orta gelir grubuna yönelik konut finansman programında ikinci el kapsam içerisinde değildi." dedi.


Geri Dön