28 / 04 / 2024

Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Son dönemde alınan tedbirler, konut sektöründeki fiyat dengesini önemli ölçüde etkiledi. Bu tedbirler, konut fiyatlarındaki hızlı artışı kontrol altına almanın ötesinde ev fiyatlarını da olumlu bir şekilde etkiledi. Bakanı Mehmet Özhaseki bu konu hakkında bilgi verdi.



Konut fiyatlarının değişiklikleri, halk tarafından yakından takip edilmekte olup, son zamanlarda ilan sayılarında belirgin bir artış gözlemlendi. 1 Eylül tarihinde konut kredi hacmi 447 milyar 669 milyon TL'ye ulaşmışken ikinci evlere verilen kredi sınırlamasının ardından 15 Eylül'de 446 milyar 639 milyon TL'ye geriledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nda gençlerle bir araya geldi.

Ev fiyatları düşecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarla ilgili bir açıklamada bulundu. Bakan Özhaseki, konuşmasında deprem bölgelerinde yapılacak yeni konutlar hakkında bilgi verdi ve bu projelerin ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerginlikleri hafifleteceğini söyledi.

 Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Bakan Özhaseki, "Deprem bölgesinde yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm inşa edilecek. İstanbul'a birkaç yıl içinde 500-600 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca  TOKİ  sosyal konutlar noktasında çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. Kura çekimleri de yapıldı. Tüm bu projeleri önümüzdeki bir yıl içinde devreye alırsak, konut fiyatlarının yavaşça düşmeye başladığını göreceksiniz. Birkaç yıl içinde ev sahibi olmayanlar için de yeni fırsatlar doğacak diye düşünüyorum" dedi.

Yerinde dönüşüm kredisi 

 Bakan Özhaseki, deprem sonrası toplamda 850 bin bağımsız birimin yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Şu an itibariyle, ülkemizde yaklaşık 200 bin konut inşaatı hala devam etmektedir. Bu önemli projenin bir parçası olarak, yıl sonuna kadar 50 bine yakın konutu tamamlamayı hedeflemekteyiz. Ayrıca 'Yerinde Dönüşüm' kampanyasıyla vatandaşlarımıza 750 bin hibe ve 750 bin kredi desteği sunmaktayız. Bu destekler, 2 yıl boyunca ödemesiz olarak verilmekte olup geri ödemeleri 10 yıl vadeyle yapılabilecek.“

İngiltere'de 6 aydır süren konut fiyatlarındaki düşüş sonra erdi!

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 


Geri Dön