04 / 05 / 2024

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…



“Vatandaşlık için biçilmiş bir bedel mevcut. Bu bedeli yatırıp, bankalarda bozumunu yapıp hisseli satışa dahil olup gerçekleştirebiliyorlar” ifadelerini kullanan Hamit Demir, “Yabancılar genelde kat irtifakı ve iskan konularına çok takılmadıkları sebebi ile hisseli satışa daha sıcak bakıyorlar. Yerli vatandaşlar tam tersi şekilde hisseli satışa çok sıcak bakmıyorlar çünkü vatandaşlarımız için genelde tapu almak ve kat irtifakı öncelikli olmakta” ifadelerini kullandı. Otel ve apartları konuta çevirme yasasının çıkması ile de eski otellerin ev şeklinde hisseli bir biçimde satışa sunulduğunu kaydeden Demir, bunun da hisseli satışta artışa sebep olduğunu belirtti. Demir, bu sebep ile önümüzdeki günlerde de hisseli satışın artacağını öngördü.

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi (İSTEBKoop) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan, TOKİ’nin yeni sosyal ve ucuz konut kapsamı bütünündeki hisseli satış sistemini arsalarda uygulayacağını dile getirdi. Buradan arsa alan vatandaşların daha sonra müteahhide bunları vererek ev yaptırma yoluna gideceğini açıklayan Özcan, bu açıdan doğru bir iş modeli olarak ifade etti.

Metrekare ile daire satışı talep görüyor

Yükselen maliyetler sebebi ile ötürü metrekare ile daire satışının giderek çoğaldığını söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar ise, “Bütçesi olan ve kredi çekebilme olanağı olan kişiler, konuta yatırım yapıyor. Belli bir yatırımcı portföyü ise projelerden metrekare satın almakta. Metrekare ile daire veya hisse satın alma uygulaması gayrimenkul ticaretinde finansal bir çözüm olarak ciddi bir şekilde ilgi görmeye başladı” açıklamalarını kullandı.

 Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

EYT’de flaş gelişme! EYT’den kimler yararlanacak? Emekliliğe çok az kaldı!

Asgari ücret, emekli maaşı derken memur maaşı da belli oldu! İşte 2023 yılında memur maaşı!

CarrefourSA’dan Samsung Galaxy A32’ye tam 2 bin lira indirim! 4 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön