04 / 05 / 2024

hisseli konut

hisseli konut

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Noterde senet imzalanmaz, satış vaadi sözleşmesi yapılır!

Posta Gazetesi Yazarı Taner Heper, ortak aldığımız konutu akrabam vermiyor ne yapabilirim diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!

Konut ve arsa mirasçıları dikkat! Yeni düzenleme ile hisseli tapular daha kolay paylaşılacak! İşte ayrıntılar...

Konut ve arsa gibi gayrimenkullerin hisselere bölünmesiyle ilgili yaşanan hukuki karmaşalar yeni bir uygulamanın devreye girmesiyle daha kolay hale geldi. Peki hisseli tapular nasıl paylaşılıyor? işte ayrıntılar... 

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Konut krizine yeni çözüm: Hisseli kiracılık modeli…

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut soruna çözüm önerileri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ekonomist Şenol Babuşçu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB’nın 5 maddelik konut krizine çözüm önerilerini sıraladı.

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için beyanname dönemi başladı. Peki hisseli konut sahipleri ne yapacak? Hisseli konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

TOKİ'den emeklilere yönelik konut üretme projesi!

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Emeklilerimiz için "Hiç ev sahibi olmayacak" diyoruz ama köyde bağı, bahçesi, evi olan, atadan, dededen kalma hisseli dairesi olan var.Bunları ev sahibi olarak kabul etmiyoruz" dedi.

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Hisseli tapuya kredi alabilir miyim?

Mevcut gelir durum konut almaya elverişli olmayan kimseler yatırım amaçlı olarak hisseli tapu sahibi olma yöntemine başvurabiliyor. Bu hususta siz de hisseli tapuya kredi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı..

Hisseli eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi hususunda en çok merak edilen konular arasında hisseli evlere kredi verilip verilmediği sorusu yer alıyor. Peki hisseli ev almak isteyenler kredi başvurusunda bulunabilir mi? Hisseli eve kredi çıkar mı?

Hisseli tapuya kredi verilir mi?

Konut sahibi olmak isteyenler banka ve kredi kuruluşlarından konut kredisi kullanarak bu hayalini gerçekleştirebiliyor. Peki, hisseli tapu almak isteyenler kredi kullanabilir mi? Hisseli tapuya kredi verilir mi?

Emlak Konut GYO Kocaeli'deki taşınmazın satışını tamamladı!

Emlak Konut Gayrimenku Yatırım Ortaklığı Kocaeli'de bulunan hisseli taşınmazın satışını tamamladı...

Hisseli tapuya konut kredisi nedir?

Ev satın almak için yeterli bir bütçeye sahip olmayanlar için fırsat niteliği taşıyan hisseli tapuya konut kredisi, birden fazla kişinin biraraya gelerek ev almasına olanak tanıyor...

hisseli konut Haberi

hisseli konut

Günümüzde genellikle arsa satışlarında gördüğümüz, konut satışlarında ise 1980’li yıllarda genellikle uygulanan hisseli yani metrekareli konut satışları, fahiş şekilde artan ev fiyatları ve kiraları sebebi ile yeniden gün yüzüne çıktı.

Dünya’dan Leyla İlhan’ın haberine göre; modelin son zamanlarda özellikle yabancılar tarafından vatandaşlık amacı ile ev alımlarında kullanıldığı ifade ediliyor. Bunun haricinde ise otellerin ve apartların konuta dönüşümüne izin veren yasanın ardından ise hisseli satışların daha da artacağı öngörülüyor.

Konuyla ilgili de konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Sektörde hisseli şekilde konut ve arazi satın alma çok uzun zamandır uygulanan bir sistem. 40 senedir de hisseli satış söz konusu. Daha önceden ruhsat ve kat irtifakı kurulamayan konutlarda hisseli satış olurdu. 80’li yıllarda çoğu konut hisseli satıştır. Hisseli satışın devam etmesi...