16 / 05 / 2024

Ev fiyatlarını düşürecek hamle genişletildi! İsteyen ev isteyen iş yeri sahibi olabilecek!

Ev fiyatlarını düşürecek hamle genişletildi! İsteyen ev isteyen iş yeri sahibi olabilecek!

TOKİ sosyal konut projesi detayları yavaş yavaş belirginleşmeye başladı. İşte merak edilen detaylar!



TOKİ yüzde 10 peşinat ile kira öder gibi ev alabilmek mümkün hale gelecek, projenin detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylül ayında açıklayacağı sosyal konut projesinde sosyal konut ve arsanın yanında iş yerleri de kapsama alındı. Bahsi geçen illerde küçük ve orta ölçekli işletmeler için tesisler inşa edilecek. Eylülde açıklanacak olan sosyal konut projesi yalnızca vatandaşlar değil esnafı da rahatlatacak. İllerde kurulacak küçük ve orta ölçekli işletmeler vatandaşa 20 yıl vade ile satılmayı planlanıyor. TOKİ’nin yürüteceği proje ile 81 ilde küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri kurulacak.

Projede vatandaşlar uzun vadede düşük taksitlerle iş yeri sahibi de olabilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Üretimi ve istihdamı artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelere sanayi tesisleri kuracağız. Böylece kira öder gibi iş yeri sahibi olunacak” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bu konu ile ilgili merak edilenleri Gayrimenkul Uzmanı Ayşe Fügen Arda, CNN Türk canlı yayınında anlattı. Arda’nın açıklamaları şu şekilde: “Pandemi dönemi sonrası dükkanlarda boşluk olmuştu. Pandeminin bitmesi ve piyasanın canlanması ile talepler iş yerlerine başladı. İş yerleri ve marketler etkilenmişti. Şimdi onların hepsi harekete geçti. Ciddi şekilde talep görmeye başladı. Sanayi tesisi dediğimiz zaman taleplere göre mutlaka etkisi olacaktır. "

UCUZ DÜKKAN PROJESİ PİYASAYI NASIL ETKİLEYECEK?

Gayrimenkul Uzmanı Ayşe Fügen Arda, “İnşaatlar başladıktan sonra başvurulardaki özellikler nedir bunların sone ermesi 2-2.5 yılı bulabilir. Bu dönemden sonra daha da etkileyeceğini düşünüyorum. İnsanlar para biriktirmeye başlayacaktır. Talepleri askıya alacaklar, iş yerlerinin satışlarını etkileyecektir. Bunun gerçek sonuçlarını biz 2.5-3 yıl sonra konuşacağız. Aslında hiç böyle bir beklenti yoktu. Konutta vardı ama iş yerinde yoktu. Bu o yüzden sevindirici oldu” dedi.

Dükkan fiyatlarında düşüş olup olmayacağında dair de Gayrimenkul Uzmanı Ayşe Fügen Arda, “Bence hemen olur mu hemen göremeyiz. Bölgeye bağlıdır. Bahsettiğiniz bölge arsanın olmadığı bölgelerse oralarda zaten arzlar sınırlı. Bu nedenle arzın olacağı yani daha doğrusu üretimin olacağı bölgelerde bu etkileyecektir” diye konuştu.

Benzin ne kadar oldu? 7 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 7 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 7 Ağustos Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 7 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum


Geri Dön