17 / 05 / 2024

Ev hanımlarının eşlerinden harçlık isteme devri kapandı! Her ay maaş alacaksınız! İşte detaylar!

Ev hanımlarının eşlerinden harçlık isteme devri kapandı! Her ay maaş alacaksınız! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemeleri devam etmektedir. Bu yardımlar için de ev hanımları da unutulmadı. İşte detaylar!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sigortası ve sosyal güvencesi olmayan çocuk sahibi ev hanımlarına nakdi yardım yapılıyor. Yapılan yardımlarla ihtiyaç sahibi ev hanımlarının gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

EV HANIMLARINA NAKDİ YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemesinden faydalanmak isteyen ev hanımları başvurularını e-Devlet sisteminden yapılabilmektedir. E- devlet üzerinde bulunan "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" bölümündeki "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvuru" bağlantısından yapabilirler.

EV HANIMLARINA NAKDİ YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İhtiyaç sahibi ev hanımlarına verilen 500 ile 1.100 TL'lik nakdi yardımdan yararlanmak isteyenlerin taşıması gereken belli başlı şartlar bulunmaktadır. İşte o şartlar;

- T.C vatandaşı olunması gerekmektedir,

- Bir işte çalışmamak ya da herhangi bir gelire sahip olunmaması gerekir,

- Sosyal bir güvence olunmaması gerekir,

- Hane içinde var olan gelirinin fakirlik sınırının altında olması gerekir,

- Çocuk sahibi olunması gerekmektedir,

Yukarıdaki şartları taşıyan ev hanımları söz konusu destekten yararlanılabilmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekler sürüyor. 2023 yılı asgari ücrete yapılan yüzde 54,6'lık zamdan sonra bakanlık tarafından yapılan yardım gündemde yer almaya başladı. Destek ödemesi e-Devlet sistemi üzerinden başvurusu kabul edilenlere her ay ödenmektedir ve bu ödemeler il il hesaplara geçiyor.

Net asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükseldi. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinde de artış yaşandı.

EVDE BAKIM MAAŞI AYIN KAÇINDA YATIYOR?

Evde bakım parası her ayın 15'inde ve takip eden günlerinde hesaplara geçiyor. Ocak ayı ödemelerinin de 15 Ocak tarihinde başlayacağı düşünülüyor.

TOKİ taksit artışı 2023! 2023 TOKİ taksit artışı ne kadar oldu? TOKİ taksitleri ne kadar?

Yapılan zamlardan onların işine yaradı! Zamlarla onlar dört köşe olacak! Her ay 4.125 TL ödeme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön