10 / 05 / 2024

 Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

 Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

Düzenli bir gelir olmamasının sıkıntısını yaşayan ev hanımlarına devlet büyük bir imkân sağlıyor.  Ev ve çocuklarla ilgilenme zorunluluğu nedeniyle çalışma imkanı bulamamış, bir geliri olmayan ev kadınlarına yönelik başlatılan destek ödemesinden yararlanmak için başvurunuzu mutlaka yapın. Peki ev ka



EV HANIMLARININ ARTIK KENDİ PARASI OLACAK

Ev hanımlarına yönelik 7.050 TL destek ödemesi, İŞKUR aracılığıyla yapılıyor. Buna göre, İŞKUR kanalıyla başlatılan bu yeni destek paketiyle, artık ev hanımlarına da maaş bağlanacak.

İŞKUR tarafından hayata geçirilen proje ile ev hanımları, hep özlemini çektikleri kendi gelirlerine kavuşuyor. İŞKUR, bu destek ödemesi kapsamında, ev hanımlarına yönelik mesleki eğitim kursları başlattı. 

Söz konusu eğitim kurslarına başvurarak katılan hanımlar bir yandan meslek öğrenirken, hem de bu süreçte ayda 7.050 TL maaş da alacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ev hanımlarına yönelik meslek eğitim kurslarına katılmak ve 7.050 TL aylık ödeme almak isteyen hanımların, bu haktan yararlanmak için mutlaka başvuru işlemini tamamlaması gerekiyor.

Bu programa  15 yaşını doldurmuş tüm ev kadınlarının başvurma hakkı bulunuyor. Ayrıca, eğitim kurslarına katılacak olan kadınların, mesleğe dair istenilen kriterleri taşıyor olması şartı da bulunuyor.

  Ev hanımları, müjde… Bu para sizin!  Başvuranın hesabına 7 bin lira yatırılıyor…

NEREYE BAŞVURMAK GEREK?

İŞKUR’un hayata geçirdiği mesleki eğitim kurslarına katılan ve gerekli şartları taşıyan hanımlara, aylık 7.050 TL maaş ödenecek.

Günlük olarak en az 5 en fazla 8 saat eğitim görmeyi içeren kurslar, hafta içi 6 günü aşmamak koşuluyla,  toplam 30 ile 45 saatlik derslerden oluşuyor.

Ev hanımlarına sunulan bu imkandan yararlanmak isteyenler, İŞKUR şubelerine giderek bizzat başvurabiliyor ya da e-şubeler kanalıyla başvurusunu tamamlayabiliyor.

Ziraat Bankası’ndan çok önemli duyuru… Ziraat Kart’ınız varsa mutlaka bakın! Paranız yanmasın!

Bildiğiniz her şeyi unutun!  Altın kahini İslam Memiş açıkladı… Parasını buraya yatıran karşılığını deste deste alacak

Son dakika... Beklenen müjde geldi, sayılı günler var! EYT’den emekli olan kaç lira maaş alacak?

 


Geri Dön