29 / 04 / 2024

Ev kredisi gelirin ne kadarı olmalı?

Ev kredisi gelirin ne kadarı olmalı?

Ev kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen nakit desteği oluyor. Ev kredisi bazı özellikleri ile diğer kredi türlerinden daha avantajlı oluyor. Peki, ev kredisi gelirin ne kadarı olmalı?



Ev kredisi gelirin ne kadarı olmalı?

Ev kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen nakit desteği oluyor. Ev kredisi bazı özellikleri ile diğer kredi türlerinden daha avantajlı oluyor.


Örneğin ev kredisi diğer kredilerden daha uzun vadeli ve daha düşük faizli olabiliyor. Kredi kullanmak isteyen kimselerin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor.


Kredi skoru düşük olmayan ve düzenli gelire sahip kimselerin ev kredisi onaylanıyor. Kredi taşınmazın yüzde 75'ine veriliyor. Geriye kalan kısmın peşinat olarak tüketici tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, ev kredisi gelirin ne kadarı olmalı?


Bankalar kredi verirken kişinin gelirinin maksimum % 50 si kadar aylık taksit ödemesine izin veriyor. Bu kurala göre vade ve taksit hesaplaması yapılabiliyor. 


1000TL maaş alıyorsanız aylık 500TL kredi ödeyebilirsiniz. Kredi vadesi ile 500TL’yi çarptığınızda ne kadar ev kredisi kullanabileceğinizin hesabını yapabilirsiniz.



Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön