29 / 04 / 2024

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük ölçüde kalktığını söyledi. Söz konusu durumu Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı değerlendirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük ölçüde kalktı" dedi.

Sahte ilan yoluyla fiyat şişirmelerine karşı cezai, caydırıcı tedbirler içeren yönetmelin 1 Kasım’da yürürlüğe girince piyasanın daha da gevşeyeceğini göreceklerini belirten bakan Bolat, "Bir ekip kurduk ekibimiz çok sayıda ilanları takip ediyor, kısa süre içinde köpürten fiyat artışları ile ilgili kontrollerini yapıyor. Bir iki güne kadar da onun sonuçlarını açıklayacağız" diye ifade etti.

 Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! e-Devlet üzerinden yapılacak

YENİ DÜZENLEME İLE KİRA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLUR MU?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Taşınmaz ticareti hakkında gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği ile birlikte 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacağını hatırlatan Özelmacıklı buna göre özellikle ilan girişlerinde direkt mal sahibi kontrolü gerekse de ilan giren kişinin bu ilana dair yetkisinin kontrolü kurulacak yeni bir sistem üzerinden yapılmasının planlandığını söyledi.

KONTROL EDİLECEK

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Sahte ilanların ve ilanlardaki bilgi kirliliğinin önlenmesi amaçlanan düzenlemede mal sahibi olarak ilan girenlerin de gerçekten taşınmazın sahibi olup olmadığı veya bu noktadaki akrabalık bağının da kontrol edilmesi hedefleniyor diyen Özelmacıklı , "Bu kapsamda ilan portallarına doğrulanmış mal sahibi ve doğrulanmış taşınmaz kontrolü yapılmış ilanlar girilebiliyor olacağını belirtti.

Özelmacıklı, "Cumhurbaşkanımızın bu konuya ilişkin açıklamaları gerekse de Ticaret Bakanımızın açıklamalar gösteriyor ki gerek taşınmaz gerekse de ikinci el otomotiv ilanlarında bu sistemlerden yapılacak doğrulamalar ile daha gerçekçi fiyatların oluşması rekabet şartlarının normalleştirilmesi sağlanacaktır" diye kaydetti.

 Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! e-Devlet üzerinden yapılacak

‘DOĞRULAMA E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK’

Bu sisteme dair kontrollerde çalışmalar devam ediyor diye belirten Özelmacıklı, "E-Devlet sistemi üzerinden yapılacak olan doğrulamaların önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceğini bizler de sektör temsilcileri olarak takip ediyoruz" dedi.

Bizim sektör temsilcileri olarak görüşümüz sistemi mümkün olduğu kadar KVKK ve veri paylaşımı yapmadan girilen bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi ve bu çerçevede ilanları yayınlayabilmemizdir.

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

SSK, BağKur emeklisi, memurlar ve çalışanlar hemen bakın! İşte yeni zamlı maaşlar.. Tek tek kim kaç TL alacak hesaplandı

Kiler GYO Referans Pendik ön talep topluyor! 700 konutluk yeni proje!


Geri Dön