01 / 05 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut fiyatları üretim maliyetlerinin altında!

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut fiyatları üretim maliyetlerinin altında!

Finans piyasaları, teknik ve temel analiz stratejisti Elit Finans, konut fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında fiyatlandığını belirterek, ihtiyacı olanlar için konutun değerlendirilebilir seviyelerde olduğunu kaydetti.



Türkiye genelinde konut fiyatları Mart ayında adeta fırladı. Endeksa tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 Türk Lirası şeklinde belirlendi. 

Mart ayında satılan konutların ortalama metrekare fiyatı 25 bin 111 Türk Lirası olurken, konut yatırımının geri dönüş süresi de 15 yıl şeklinde belirlendi.

Finans piyasaları, teknik ve temel analiz stratejisti Elit Finans X hesabı https://twitter.com/ElitFinans/ üzerinden konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Elit Finans paylaşımında konut fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında fiyatlandığını belirterek, ihtiyacı olanlar için konutun değerlendirilebilir seviyelerde olduğunu kaydetti.

Elit Finans'ın paylaşımı şu şekilde:


Konut fiyatları üretim maliyetlerinin altında fiyatlanıyor. İhtiyacı olan (yatırımlık değil!) için konut değerlendirilebilir seviyelerde. 

Kredi ile almayı düşünenler faizlerin yüksek olmasından çekiniyorsa! Düşmesi için beklemeyi tercih ediyorsa ! Faizler düştüğünde talep artar, fiyat artar...

Ancak kredi ile alacaksanız, kredi çekerken cüzi bir ücret karşılığında, faiz yapılandırmasını sözleşmenize ekleterek, faizler düştüğünde revize edebilirsiniz. 
TL-enflasyon bazında konutta yüzde 10-15'ten daha fazla bir gerileme  gerileme olacağını sanmıyorum.

Altın bazında daha önce öngördüğümüz altın konut rasyosu hala altının lehine (ons bacağından) oluşabilecek altın yükselişi veya konut fiyatlarındaki gerileme, uygun veya sağlam bir pazarlıkla önden telefi edilebilir.

Elit Finans'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

 

Altında makas açıldı, sosyal medyada "Yurt dışından alın" paylaşımları arttı

Konut piyasasında son dakika! Büyük firmalar zarar ediyor, orta ve küçük firmalar ayakta kalmaya çalışıyor!

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!


Geri Dön