20 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracı sorunları nasıl sona erecek? Fahiş kiralara çözüm önerisi peş peşe açıklandı! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları nasıl sona erecek? Fahiş kiralara çözüm önerisi peş peşe açıklandı! 

Son iki senedir en büyük sorunlardan olan kira fiyatlarındaki yükselişe ilişkin çözümler sık sık gündem oluyor. 'Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan da bir son dakika açıklaması geldi. 



"Antalya'daki kira fiyat artışını kelimelerle tarif etmek çok zor" diye konuşan Kul, şehirde neredeyse 15 bin TL'den düşük kiralık ev kalmadığını belirtti ve bir sene önceye kadar 2-3 bin TL olan kiraların 10 kat yükseldiğini dile getirdi. 

Açıklamasında "Geçtiğimiz günlerde bir ev sahibi bin 500 lira olan kira bedelini 12 bin liraya çıkartarak kiracısını evden atmak istedi. Üstelik kiracının eşinin yoğun bakımda olduğunu bile bile aileyi kapı dışarı sokağa atmak istedi" ifadelerine yer veren Kul, fahiş kira artışına dur demek için bir arada olduklarının altını çizdi ve 6 bin üye rakamına ulaşmanın rüya gibi olduğunu aktardı. 

Düzenli olarak Muratpaşa ilçesindeki Attalos Meydanı'nda bir araya geldiklerine vurgu yapan platform kurucularından Cengiz Kul ise mağdur olanların seslerini duyurmak istediklerini dile getirdi ve "Bizim derdimiz barınma. Bu sorun toplumda kanayan bir yara. Amacımız sesimizi duyurabilmek. Binlerce sokağa atılan insan var. Biz sosyal medya üzerinden bir araya geldik" şeklinde konuştu. 

Ev sahibi ve kiracı sorunları nasıl sona erecek? Fahiş kiralara çözüm önerisi peş peşe açıklandı! 

Yabancı göçün artık durması gerektiğini de aktaran Cengiz Kul, aksi durumda bu sorunların daha da büyüyebileceğini belirtti. 

Platform kurucularından Şerife Yavuz ise fahiş fiyat artışına ilişkin çözüm önerilerini paylaştı ve "Yabancılara konut ve toprak satışı durdurulmalı. Gayrimenkulün zenginleşme aracı olarak kullanımının engellenmesi için barınma ihtiyacı dışında fazla alınan konutlardan, iş yerlerinden ve yine boş olarak tutulan konut ve çatılı iş yerlerinden katlanarak vergi alınmalı" açıklamasında bulundu. 

Şerife Yavuz, söz konusu açıklamasında, acilen belediyelerde konut kira ve satış tespit komisyonunun kurulmasının ve konutların sınıflandırılarak tavan fiyat uygulamasına geçilmesinin gerekli olduğunu, sözleşmelerin de e-Devlet aracılığıyla yapılması gerektiğini vurguladı. 

Gümüşün geleceği bu rakamı görenlerin ayakları yerden kesildi! Gümüş ne kadar olacak? İşte o rakam!

Evladı olan anne babalar müjde! Aile Bakanlığı 1,2,3,4,5 çocuğu olanlara para veriyor! e-Devlet'ten başvuran...

Kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak? En düşük kamu işçisi maaşı kaç TL? Rakamlar bir bir verildi! 

 


Geri Dön