Kent Haberleri

Ev sahipleri dikkat! Kiracı tahliyesinde kimsenin bilmediği ayrıntı ortaya çıktı! Bu durum geçersiz sayılıyor!

Kiraya verenin kiracıyı tahliye edebilmesi için haklı sebeplere sahip olması gerekir. Bu durumda kiraya verenin dayanak olarak gösterebileceği bazı haklı nedenler arasındaki bu yarıntı bir çok ev sahibi tarafından bilinmiyor.

Kiraya verenin kiracıyı tahliye edebilmesi için haklı sebeplere sahip olması gerekir. Bu durumda kiraya verenin dayanak olarak gösterebileceği bazı haklı nedenler yer alıyor. 

Kiraya veren kiracıyı haklı sebeplere dayanmadığı sürece tahliye edememekte. Haklı nedenler ortaya çıkmış ise sözleşme feshedilebilir ve kiracı taşınmazdan tahliye edilebilir. Kiracının kendiliğinden çıkmadığı durumlarda kiraya verenin haklı bir gerekçesi olmadığı sürece tahliye yapabilmesi mümkün değil. 

Bir çok ev sahibinin kiracı tahliyesinde gözden kaçıdığı bnir detay daha var.  Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu bu ayrıntıyı sosyal medya hesabından açıkladı. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu,  konut ve çatılı iş yeri kiralarında tahliye sebebi olarak ileri sürülen ihtiyaç, sürekli ve acil bir nitelik taşımıyorsa, yani henüz gerçekleşmemiş ise, bunun tahliye için geçerli olmadığını açıkladı.

İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

İHTİYAÇ NEDENİYLE TAHLİYE DAVASINDA İHTİYAÇ SOMUT OLARAK ORTAYA KONULMALIDIR. GERÇEKLEŞMESİ BEKLENEN İHTİYAÇ GEÇERLİ SAYILMAZ!

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi'nin kararına göre, konut ve çatılı iş yeri kiralarında tahliye sebebi olarak ileri sürülen ihtiyaç, sürekli ve acil bir nitelik taşımıyorsa, yani henüz gerçekleşmemiş, geçici ya da uzun vadede doğması beklenen bir ihtiyaç ise, bu durum tahliye için geçerli bir gerekçe olarak kabul edilmez.

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi 2015/7043 Esas 2015/7734 Karar sayılı kararı

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte kiracı tahliye sebepleri!

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tek başına bu sebep bile tahliye için yeterli oluyor!

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açacaklar dikkat! Bu süreyi kaçırmayın