25 / 08 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son günlere girildi. Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belirli şartları taşıyor olmaları halinde vergiden muaf tutuluyor. İşte emlak vergisi ödemelerine dair tüm detaylar...



Emlak vergisinde bazı durumlarda muafiyet söz konusu olabiliyor. Eğer kişi muafiyet listesinde ise emlak vergisi ödemiyor. Eğer önceden ödemişse son 5 yıllık ödemelerini de iade olarak alabiliyor.

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Emlak vergisinden muaf alan kişiler şöyle sıralandı; Sosyal güvenlik kurumlarından aylık alıp başka geliri olmayan emekli vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler, engelli vatandaşlar, geliri olmadığını belgeleyenler, gazi, engelli ve vefat eden emeklilerin yakınları emlak vergisi ödemezler. 

Bu grupta yer alan vatandaşların dışında ise oturduğu evi 200 m2'den küçük olan ve sadece bir evi olan vatandaşlar da emlak vergisinden muaf tutuluyor. 

Kira artışı düzenlemesi 10 gün içinde tamamlanacak!

Asgari ücrete ara yapılacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam var mı?

Dogecoin Balinaları, bu 10 Altcoin'den alıyor!

En uygun kredi hangi bankada? İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti kredi faiz oranları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön