15 / 05 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitecek?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitecek?

Kirada yüzde 25 kira artış sınırlaması ne zaman bitecek sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki yüzde 25 kira sınırı düzenlemesi ne zaman bitecek?



HAPİS CEZASI GELİYOR

Paylaşılan detaylara göre, hükümet yetkilileri son haftalarda yaptıkları açıklamalarda kira artış sınırında sürenin uzatılacağını belirtmişti. Ayrıca söz konusu kira düzenlemesiyle yalnızca zam oranı değil daha sert yaptırımlar da planlanıyor. Konutunu piyasa rayicinin üzerinde fahiş fiyata kiraya veren konut sahiplerinin 1-3 yıl hapisle yargılanması da bekleniyor. Söz konusu bu yeni düzenleme ile merak edilen bir başka konu da konut sahiplerinin durumu. Özellikle kira geliri ile geçinen veya evini kiraya verip başka bir evde kiracı olanlar sınırlama sebebiyle mağdur olduklarını, her iki tarafın korunması gerektiğini kaydediyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitecek?

Aktarılan detaylara göre, kiracı ve mülk sahipleri için arabuluculuk sistemi de de yakında devreye girecek. Son senelerde hızla artış gösterek kira tutarları ev sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük sorunlara neden oldu. Zam konusunda anlaşamayanlar, tahliye talep edenler de mahkemenin yolunu tuttu. Yığılan taleplerle dava yükleri de oldukça artarken, sonuç için öngörülen süreler 3 seneye ıkadar ulaştı. İşte bu sorunun çözümü için yapılan arabuluculuk düzenlemesi 1 Eylül 2023 tarihinde devreye girecek. Söz konusu bu tarih itibarıyla bir mal sahibi ya da kiracı, dava açmak istediğinde arabulucuya başvurmadan doğrudan dava açamayacak. Arabulucu ile tarafların anlaşamaması durumunda dava yoluna gidilecek.

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

TOKİ Temmuz 2023 başvuruları resmen başladı, konutlar 2 bin 491 lira taksitle satılacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!


Geri Dön