27 / 07 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe duyuruldu! Bunları yaparsanız...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe duyuruldu! Bunları yaparsanız...

Avukat Onur Cingil, kiracıların ve ev sahiplerinin hakları ve tahliye şartları ile ilgili merak edilen tüm detayları bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avukat Onur Cingil, toplu konutlarda uyulması gereken kurallardan en önemlisinin gürültü olduğuna vurgu yaptı ve "Toplu yaşamda çok fazla sorun olabiliyor. Toplu konutlarda gürültü konusu ise en önemli meselelerden biridir. Bu konuya da anayasa ve özgürlükler bağlamında bakmak lazım. TCK'ye göre, huzur ve suküneti bozma ile iligi bir maddemiz var" ifadelerini kullandı. 

Bir de özellikle site ya da apartman yönetiminin huzuru bozan komşularla ilgili neler yapılabileceği noktasının olduğunu vurgulayan Onur Cingil, gürültü yapılmasının esas olduğunu aktardı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe duyuruldu! Bunları yaparsanız...

10 YILDAN FAZLA KİRACILAR İÇİN SEBEPSİZ TAHLİYE İSTENEBİLİR 

Toplu yaşam kapsamında evcil hayvan bakımının da sorun yaşanan konulardan biri olduğuna vurgu yapan Cingil, "Evcil hayvanın bakımında herhangi bir engel yoktur. Hayvanların bakım verenlerinin de her türlü somut konulara dikkat etmesi gerekiyor. Burada istisna olabilir" şeklinde konuştu ve bunun site yönetimi kararıyla gerçekleşebileceğine, site yönetimi kararının iptali için avukatlara başvuurulabileceğine dikkat çekti. 

Kiracılar ve konut sahipleri ile ilgili gündem olan soruları da yanıtlayan Cingil, mülk sahiplerinin, ekonominin reçetesini kiracılara kesebildiğini aktardı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe duyuruldu! Bunları yaparsanız...

Aynı zamanda Cingil, "Mülk sahipleri ve kiracılar arasında bir sözleşme akti başlamalı. Bu sözleşme ise yazılı olmak zorunda değildir" diye konuştu ve ayrıca belirtilen ve uzlaşılan yükümlülüklerin iki tarafın da karşılaması gerektiğini söyledi. 

"10 yılı aşan bir kiracılık ilişkisinde, sebep göstermeksizin tahliye istenebilir" açıklamasında bulunan Cingil, Türk Borçlar Kanunu'na göre ihtiyaç nedeniyle tahliyenin gerçekleşmesi gerektiğini, bu ihtiyacın da somut, gerçek ve samimi olması gerektiğini belirtti. 

Akaryakıt fiyatlarını gören şaşkına döndü! Benzin, motorin, LPG kaç TL? BP, PO, Opet, Total 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Asgari ücretle birlikte hangi kalemler artacak? İşte yanıtı

Emeklilik soruları! Emeklilik başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim? Emeklilik evrakları verdim ne zaman gelir?


Geri Dön