07 / 05 / 2024

Ev sahipleri yasal sınırlamalardan kaçmak için karaborsa yöntemi uyguluyor! Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!

Ev sahipleri yasal sınırlamalardan kaçmak için karaborsa yöntemi uyguluyor! Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!

Deprem felaketleri sonrasında yaşanan göç nedeniyle kiralar neredeyse 10 kat birden arttı. Valilikler önlem olarak fahiş fiyatlı daireleri mühürlerken kira artışlarına sınır da konuldu. Ancak tüm bu tedbirler ev sahiplerini durdurmaya yetmedi.



4-5 BİN LİRAYA EV KALMADI

Göç alan bölgede kiralıkların, daha önce çok uygun fiyatlarda olduğuna dikkat çeken emlakçılar, “Önceden 500 liraya ev kiralıyorduk. Şimdi 4-5 bin liraya kiralanacak yer kalmadı. Bulunursa da ne kadar ucuz yorumu yapıyoruz. Elazığ 100 bin göç aldı. Fahiş fiyattan kiracı bulmak çok kolaylaştı. Bazı ev sahipleri de emlakçılık yapmaya başladı. Bazı emlakçılar artık ilan vermiyor. Denetim yüzünden işlerinin bozulmasını istemiyorlar. Çünkü fahiş fiyat tespitinde 33 ile 331 bin lira arasında bir ceza uygulanıyor” diyor.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz ise, "Denetim var ancak yine de yüksek kiralara ilişkin Erzurum, Konya, İstanbul, Mersin, Antalya’dan yoğun şikayet alıyoruz. Kiralar 10 bin lira civarında. İnsanlar çok perişan. Bunun yansımasını adliyelerde görüyoruz” diye konuştu.


Geri Dön