29 / 04 / 2024

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! İhtiyaç sebebiyle tahliyede bunlara dikkat! 

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! İhtiyaç sebebiyle tahliyede bunlara dikkat! 

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ihtiyaç sebebi ile tahliyeyi kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...



Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ihtiyaç sebebi ile tahliyeyi kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, başkent Ankara’da ikamet ettiğini fakat kızının eğitimine İstanbul’da devam edeceğini, bu nedenle İstanbul’da bir daire aldığını ancak içinde kiracı olduğunu belirterek, "İhtar göndererek altı ay sonra boşaltmasını istedim, olumsuz yanıt aldım. Acaba maddi manevi tazminat talep edebilir miyim?" sorusunu sordu. 

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıtta okuyucusunun mektubunda bazı eksik satırlar olduğunu. Mesela kiracının olumsuz cevabının ne şekilde olduğunu göremediğini, orasının boş kaldığını fakat kiracı tarafından tahliyenin kabul edilmediğinin kesin olduğunu söyledi.

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! İhtiyaç sebebiyle tahliyede bunlara dikkat! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper okuyucusuna verdiği yanıt şu şekilde:

1.si, kiracı tahliye talebinin süresi içerisinde olmadığını ileri sürebilir. Örnek vermek gerekirse eğer yeni malik tapuda devir aldığı tarihten itibaren bir ay içerisinde kiracıya ihtarname göndermelidir. Mesela okuyucumun olayında eğer söz konusu bu bir ay geçti ise kiracı bu hususu ileri sürerek tahliye talebini reddedebilir. Bir başka ihtimal de kiracı diyebilir ki dava aç ve kızının ihtiyacı olduğunu burada ispat et. Ben senin kızının ihtiyacının olduğunu nereden bileyim? Bu da mümkün. Bu halde altı ayın sonunda okuyucum ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açacak ve bu davada kızının ihtiyacını ispatlayıp mahkemeden de tahliye kararı alacak.

Mesela bir başka ihtimal de kiracı demiş olabilir ki, ‘bana yalnızca ihtiyacını bildiriyorsun, bu yeri satın aldığına dair bir belge görmedim, senin yeni malik olduğunu ben nereden bileceğim!’ gibi. Doğrusu bunlar şu an bu konu ile ilgili olarak ilk aklıma gelenler, bunlar gibi başka kim bilir kaç sebep de bulunabilir. Fakat her şey uygun şartları taşıyorsa bile kiracı çıkmadığında yapılacak olan şey dava açmakt fakat bunun için bir tazminatı düşünmek yaşanan şartlara bağlı olarak düşünülecek bir husus.
 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!


Geri Dön