27 / 04 / 2024

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...



Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında en çok merak edilen konulardan biri de tapu devrinin nasıl yapılacağı oluyor. Tapu işlemleri oldukça basit bir işlem olarak biliniyor. 

Tapu devir işlemlerini gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemek oluyor. Bu iki işlem gerçekleştirildikten sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 ya da 2 günde süreç tamamlanıyor. 

Tapu devir işleminin başvurusunu yapmak için alıcı ve satıcının mülkün bağlı bulunduğu Tapu Dairesi’ne gerekli belgeler ile gitmesi gerekiyor. Ayrıca ALO 181 ya da e-randevu üzerinden de tapu randevusu başvurunuzu tamamlayabiliyorsunuz. Peki, Ev satışında tapu devri için gerekli evraklar nelerdir?

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu Devir İşlemi İçin Gerekli Belgeler 

1) Nüfus cüzdanı ve temsil belgesi
2) İcra Müdürlüğü’nün Satış Müzekkeresi
3) Mahkeme Müzekkeresi 
4) Bina vasıflı taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası
5) İlgili belediyeden alınmış Emlak Vergisi değerini belirtir belge


Geri Dön